Ανακοινώσεις 2019

 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ              ΑΘΗΝΑ   14 / 5 / 2019
 
Η ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ UNILEVER ΜΕΘΟΔΕΥΕΙ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΕ FUND ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ «ΕΛΑΪΣ»
 
   Το 2018 η UNILEVER  εμφανίστηκε να πουλάει τα λάδια και τις μαργαρίνες στο αμερικάνικο επενδυτικό fund KKP, γνωστό στη χώρα μας για τη δραστηριότητά του στα κόκκινα δάνεια!
Για να προχωρούν, μάλιστα, απρόσκοπτα και χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις, οι διαδικασίες των «εικονικών» συναλλαγών και της μεταβίβασης, η διοίκηση της UNILEVER δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους ότι θα επενδύσει στο εργοστάσιο της ΕΛΑΪΣ στην Πειραιώς έξι εκατομμύρια ευρώ, πριν την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΛΑΪΣ.
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ      23 / 4 / 2019
 
1η  ΜΑΗ  2019 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ
                                 
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα να κηρύξει Απεργία για την 1η Μάη.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα απεργίας, στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ελευθερία, για 8ωρο και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφετηρία νέων αγώνων ενάντια σε πολιτικές, μέτρα και καταστάσεις που υφαρπάζουν από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας το δικαίωμα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                  ΑΘΗΝΑ  4 / 4 / 2019   
    
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Το τελευταίο διάστημα  με τη συνοδεία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρατηρείται ότι κάθε είδους θεσμικοί παράγοντες της περιφέρειας Καβάλας πραγματοποιούν συναντήσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα που αυτοαναγορεύθηκαν - με την..."ευχή" του Λαυρέντη - εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας!
Ως Ομοσπονδία έχουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση που επικρατεί στα Λιπάσματα Καβάλας γνωρίζοντας πολύ καλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φερόμενου ως ιδιοκτήτη της επιχείρησης...
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                       ΑΘΗΝΑ   28 / 3 / 2019
 
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ UNILEVER ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ «ΘΥΣΙΑΣΕΙ» ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

 Το 2018,  η UNILEVER ήρθε σε συμφωνία πώλησης μαργαρινών και λαδιών (ΕΛΑΪΣ) στην UPFIELDS συμφερόντων γνωστού αμερικάνικου fund ΚΚR.
 Στην όλη διαδικασία και στις προκαταρκτικές ενέργειες για την πραγματοποίηση της πώλησης, η Διοίκηση της UNILEVER δεσμευόταν ότι θα επενδύσει άμεσα 6 εκατ. ευρώ   στην ΕΛΑΪΣ,  στο εργοστάσιο της Πειραιώς και ζητούσε από τους εργαζόμενους να συναινέσουν καθώς, όπως έλεγαν δεν είχαν σκοπό να κλείσουν το εργοστάσιο της Πειραιώς, αλλά να το αναβαθμίσουν.
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ               ΑΘΗΝΑ   18 / 3 / 2019
 
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.
 
Από τις 13 Φεβρουαρίου 2019 οι εργαζόμενοι της εταιρείας Πλαστικών ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., με έδρα τη Θήβα,  βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις αντιστεκόμενοι στην εργολαβοποίηση της εργασίας  διεκδικώντας ταυτόχρονα και υπογραφή Σ.Σ.Ε.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ             ΑΘΗΝΑ   7 / 3 / 20194
 
Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ DON POL ΕΝΩ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!
 
 Η εταιρεία Απορρυπαντικών DON POL  Α.Ε., στην περιοχή Αχαρνές Αττικής, ιδιοκτησίας  κ. Παύλου Γράψα με τριτοκοσμικές εγκαταστάσεις χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  με μαύρη και ανασφάλιστη εργασία δημιουργούσε κέρδη ρεκόρ.
 
 
ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ   
              - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 
Κύριε Υπουργέ,
 Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην Ομοσπονδία μας από εργαζόμενους της εταιρείας Απορρυπαντικών DON POL  Α.Ε. ιδιοκτησίας Παύλου Γράψα, με έδρα Αχαρνές Αττικής,  μας γνωστοποίησαν ότι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση διότι τον τελευταίο καιρό παραμένουν απλήρωτοι.
 
 
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                 ΑΘΗΝΑ     27 / 2 / 2019 
 
Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Στηρίζουμε τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (Π.Ο.Ε.) και των Σωματείων – μελών της, στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει για αύριο Πέμπτη 28/2/2019.
Η συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στην ενέργεια είναι αυτονόητη και επιτακτική.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                            ΑΘΗΝΑ     22 / 2 / 2019
 
Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 21/2/2019, μετά από αίτημα της Ομοσπονδίας μας για τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τη Διοίκηση της εταιρείας πλαστικών ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., του ομίλου Φιλίππου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου Εργασίας ο Γενικός Γραμματέας κ. Νεφελούδης και υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ οι εργαζόμενοι εκπροσωπήθηκαν από τα συνδικαλιστικά όργανα, την Ομοσπονδία (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.), το Εργατικό Κέντρο Θήβας και το Σωματείο τους.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                        ΑΘΗΝΑ     13 / 2 / 2019
 
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ  ΜΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Με απόλυτη επιτυχία σήμερα, 13/2/2019 ,πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία Πλαστικών «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» του Ομίλου Φιλλίπου, που θα συνεχιστεί έως τη δικαίωσή του.
 
ΠΡΟΣ : - κ. Δ. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟ                     ΑΘΗΝΑ 15 / 2 / 2019
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
 
 Παρακαλούμε άμεσα, να ορίσετε τριμερή συνάντηση με την εταιρεία Πλαστικών «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» του  Ομίλου Φιλίππου, με έδρα τη Θήβα Βοιωτίας.
Σας ενημερώνουμε ότι στη συγκεκριμένη επιχείρηση οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις, με τη μορφή 2ωρων στάσεων εργασίας που ξεκίνησαν την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 και συνεχίζονται.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ   12 / 2 / 2019
 
ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΜΟΡΝΟΣ»
 
Για μία ακόμη φορά οι αντεργατικές μεθοδεύσεις παίρνουν σάρκα και οστά στην εταιρεία  ΜΟΡΝΟΣ.
Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο των εργαζομένων συναντήθηκε με το Γεν. Διευθυντή του εργοστασίου κ. Σηφάκη ώστε να συζητήσουν το πλαίσιο αιτημάτων για την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Εκεί, αντί γι’ αυτό άκουσαν τον κ. Σηφάκη να τους ζητάει και πάλι περικοπές, όπως, άλλωστε, έκανε τα τελευταία χρόνια.
 
 
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ     12 / 2 / 2019
 
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΒΙΒΕΧΡΩΜ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει την απόφαση του Σωματείου να προχωρήσουν σε Απεργία στις 13/2/2019 ώστε να αγωνιστούν δυναμικά ενάντια στην αντιεργατική στάση της εταιρείας να απολύσει τέσσερις (4) εργαζόμενους.
 
 
ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣκ. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ        ΑΘΗΝΑ 5 / 2 / 2019
 
ΘΕΜΑ : Εκκρεμότητα Ενσήμων για τους εργαζόμενους της πρώην εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ
 
Κυρία Υπουργέ,
 Ως Ομοσπονδία ζητάμε τη μεσολάβησή σας ώστε επιτέλους να υπάρξει επίλυση για ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ, με έδρα τη Θήβα.
 
 
 
ΠΡΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΝΟΤΕΖ            ΑΘΗΝΑ  21/ 1 / 2019
ΚΟΙΝ.: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΛΩΝ   
ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ   Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
 
Κύριοι,
 Με βάση τις καταγγελίες που έχουν έρθει στην Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί επανειλημμένως εργατικά ατυχήματα στους χώρους εργασίας. 

περισσότερα.................