Ανακοινώσεις 2017

ΠΡΟΣ : ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   κ.  ΑΛΕΞΗ  ΤΣΙΠΡΑ

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ               ΑΘΗΝΑ        18 / 12 / 2017  

Κύριε  Πρωθυπουργέ, Με αφορμή το Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής και την ομιλία σας θέλουμε να σας θυμίσουμε ότι τον προηγούμενο μήνα σε ένα παρόμοιο Συνέδριο, αυτό της Μακεδονίας και Θράκης, στην ομιλία σας αναφερθήκατε στα  Λιπάσματα Νέας Καρβάλης.

περισσότερα.............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ  12 / 12 / 2017

ΔΙΩΞΕΙΣ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ  ΣΤΑ  ΕΑΣ!

 Ενώ η Δημόσια Επιχείρηση ΕΑΣ η μοναδική Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα οδηγείται στο άγνωστο χωρίς πυξίδα, χωρίς στόχους, αντιμέτωπη με τεράστια οικονομικά προβλήματα - αφού η εταιρεία έχασε ήδη τη ρύθμιση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, αδυνατώντας να καταβάλει τις υποχρεώσεις της στα ασφαλιστικά Ταμεία, τώρα προχώρησε σε δίωξη συνδικαλιστών  με στόχο την τρομοκράτηση ώστε να μη μιλάει κανείς για τις εγκληματικές πολιτικές εις βάρος της εταιρείας.

περισσότερα...............................

 ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017           ΑΘΗΝΑ  7 / 12 / 2017

Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συναντηθούμε στη Γενική  Πανελλαδική  Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017. Η Ομοσπονδία μας, καλεί όλα τα Σωματεία – μέλη μας και τους εργαζόμενους της Χημικής Βιομηχανίας να συμμετέχουν δυναμικά στην Απεργία  εν όψει της ψήφισης ενός νέου αντεργατικού - αντικοινωνικού  Προϋπολογισμού. Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι δανειστές μας,  ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας. Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέσα από ένα προϋπολογισμό ύφεσης και ακραίας λιτότητας.

περισσότερα............................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ  13/11/2017

ΞΑΝΑ  ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΩΝ   Ε.Α.Σ. ΜΕΤΑ  ΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ  ΣΤΟ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Την περασμένη Πέμπτη 9/11/2017 οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ βρέθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνάντηση που είχαν με τους κ. Ασημάκη και κ. Καρατζά, συνεργάτες του Υπουργού, διαπίστωσαν για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία δε έχουν σχέδιο για τη σωτηρία και την ανάπτυξη της εταιρείας.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ    8/11/2017

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ  ΤΙΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ   Ε.Α.Σ.

Τα Σωματεία των ΕΑΣ προχωρούν αύριο Πέμπτη 9/11/2017 σε Απεργία με συγκέντρωση στις 12.00 μ.μ. στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η δραματική κατάσταση των ΕΑΣ είναι καθαρά ευθύνη της κυβέρνησης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ      4 / 10 / 2017

ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/10/2017 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «SKOT A.E.»

Μετά από δέκα (10) μήνες εκ περιτροπής εργασία, στη χειρότερή της μορφή με τους εργαζόμενους να εργάζονται τρεις (3) και τέσσερις (4) ημέρες το μήνα, σήμερα είναι η πρώτη ημέρα που όλοι μαζί επιστρέφουν στην εργασία τους !!!

περισσότερα........................

ΠΡΟΣ : -  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ   κ. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ              ΑΘΗΝΑ  2 / 10 / 2017

                  -  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ               

             -  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ

Κύριοι,  Ζητάμε άμεσα, να ορίσετε τριμερή συνάντηση με την εταιρεία Πλαστικών ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε .του  Ομίλου Εταιρειών Φιλίππου, , με έδρα τη Θήβα Βοιωτίας, γιατί η προαναφερόμενη εταιρεία προχώρησε σε έξι (6) παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις την Παρασκευή 29/9/2017, επικαλούμενη την μείωση του εργατικού κόστους.

περισσότερα...................................

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ              ΑΘΗΝΑ       01 / 10 / 2017        

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α     

Ό όμιλος Φιλίππου ζήλεψε τις μεθόδους Λαυρεντιάδη.!!!!!!     Απολύει τους μόνιμους εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει με συμβασιούχους.!!!!!!    Σε 6 απολύσεις προχώρησε την Παρασκευή 29/09/2017 η εταιρεία πλαστικών Μόρνος του ομίλου Φιλίππου με έδρα την Θήβα Βοιωτίας.    Ο γνωστός για τη βαρβαρότητα που έχει επιδείξει απέναντι στους εργαζομένους, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Σηφάκης ξαναχτύπησε.

περισσότερα...................

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης           ΑΘΗΝΑ      14 / 9 / 2017  

Ανταπάντηση στην απάντηση του Θεόδωρου Κιτσάκου

Σε απάντηση της από 31 Αυγούστου 2017 καταγγελίας μας για «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της εποχής μας» που αφορά στα «έργα και τις ημέρες» του Θεόδωρου Κιτσάκου στη ΔΕΠΑ, λάβαμε με έκπληξη την με αρ. πρωτ. 062349/12.09.2017 επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Επιχείρησης.

περισσότερα..............

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α        ΑΘΗΝΑ      31 / 8 / 2017 

ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!

•Γιατί, κ. Σταθάκη, συνεχίζετε να καλύπτετε τον «κολλητό» του Λαυρεντιάδη Θεόδωρο Κιτσάκο;

•Ποιος θα πληρώσει το υπέρογκο χρέος των 110 εκ. ευρώ της ELFE προς τη ΔΕΠΑ;

•Ποιος ο ρόλος των μετόχων της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ;

Σε ποια χώρα του κόσμου μπορεί κάποιος να διατηρεί για χρόνια ολόκληρα ένα εργοστάσιο που του έχει «παραχωρηθεί» από το Κράτος, να εισπράττει κανονικά και να μην πληρώνει σχεδόν τίποτα σωρεύοντας χρέη που αυξάνονται γεωμετρικά και να τα… φορτώνει στις πλάτες του Δημοσίου και παράλληλα να μη σέβεται κανέναν θεσμό ή φορέα του Κράτους; Μα, φυσικά, στην Ελλάδα! Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση ότι λέγεσαι… Λαυρεντιάδης! Τότε, όλα αυτά (και ακόμη περισσότερα) όχι μόνον επιτρέπονται αλλά… επιβραβεύονται κιόλας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων οκτώ ετών, «δεξιές», «σοσιαλιστικές», δικομματικές, τρικομματικές, ακόμη και από αυτήν τη σημερινή της… Αριστεράς!

περισσότερα.................

Δ Ε Λ Τ Ι Ο       Τ Υ Π Ο Υ         ΑΘΗΝΑ       27 / 7 / 2017

 ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ;;;;;;;;;;

   Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη της Καβάλας, το Σωματείο των απολυμένων από τα λιπάσματα  Καβάλας, ιδιοκτησίας του γνωστού για το «επιχειρηματικό του έργο» κ. Λαυρεντιάδη, επανήλθε ζητώντας καΙ πάλι συνάντηση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

περισσότερα.........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ    19 / 7 / 2017

ΤΟ  ΦΩΣ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΕΙ  ΤΟ  ΣΚΟΤΑΔΙ  ΣΤΑ  ΕΑΣ !!!

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση των ΕΑΣ ζήτησε να γίνει ΕΔΕ!!! για να αποκαλυφθεί ο ένοχος της διαρροής της Σύμβασης Εργασίας του κ. Θεοδωρίδη που δημοσιεύθηκε στη σελίδα της Ομοσπονδίας μας.

περισσότερα........................        

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ      13 / 7 / 2017

Η  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΒΑΖΕΙ  ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ  ΘΕΑΡΕΣΤΟ  ΕΡΓΟ  ΤΟΥ  ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ!!!

Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της απέναντι στα διαχρονικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων του γνωστού και μη εξαιρετέου κ. Λαυρεντιάδη.

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ    3 / 7 / 2017

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε. ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!!!

Θέλαμε να πιστεύουμε ότι η Διοίκηση της εταιρείας ΧΡΩΤΕΧ Α.Ε. θα λάβει σοβαρά υπόψη της τις καταγγελίες μας και θα προσπαθήσει να διορθώσει τις ακραίες αποφάσεις της σε βάρος των εργαζομένων.

περισσότερα.............................

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ    26 / 6 / 2017

 Η ΧΡΩΤΕΧ ΠHΡΕ ΤΗ ΣΚΥΤAΛΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛYΣΕΩΝ!!!

           Ο τρόμος βασιλεύει πλέον στους  χώρους εργασίας. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι είναι έρμαια στις ψυχικές διαταραχές και στη συνείδηση του κάθε εργοδότη. Όλο και περισσότεροι εργοδότες καταπατούν και τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη για εργασία, επιβάλλοντας  δικούς τους κανόνες παραβιάζοντας κάθε νομοθεσία.

περισσότερα..........................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ 20 / 6 / 2017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.

Μετά από 10 ημέρες απεργίας και μετά από δύο (2) τριμερείς συμφιλιωτικές συναντήσεις, μία (1) στο Υπουργείο Εργασίας με τον Γεν. Γραμματέα κ. Νεφελούδη στις 15-6-2017 και μία (1) στην Επιθεώρηση Εργασίας Άνοιξης στις 16-6-2017, ο εργοδότης αναγκάστηκε να αποδεχθεί στη λύση χρόνιων προβλημάτων που βαρύνουν τους εργαζόμενους.

περισσότερα...................................

ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. Αχτσιόγλου      ΑΘΗΝΑ       12 / 6 / 2017

Κυρία Υπουργέ,             

 Με προηγούμενες επιστολές μας, σας έχουμε ενημερώσει για την ακραία παραβατικότητα της εργατικής νομοθεσίας από την εταιρεία Πλαστικών Γεωργίου Α.Ε. που εδρεύει στον Αυλώνα Αττικής.

περισσότερα............................

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΣΤΗΝ  ΕΠΙΧΗΡΗΣΗ  ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ  Α.Ε.                ΑΘΗΝΑ     10-06-2017

Μετά από  γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι της εταιρείας Γεωργίου  αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας ώσπου να υπάρξει λύση στα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Με βάση την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης καθώς και την αποφασιστικότητα στην συμμετοχή της  48ωρη απεργία που λήγει τις πρώτες  πρωινές ώρες της Κυριακής 11 Ιουνίου.

περισσότερα...............................

ΑΠΟΦΑΣΗ    ΑΠΕΡΓΙΑΣ            ΑΘΗΝΑ    7 / 6 / 2017

Σήμερα Τετάρτη 7-6-2017 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδρίασε η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας και αποφάσισε να κηρύξει 48ωρη Απεργία,  από Παρασκευή 9-6-2017 και ώρα 6.00 π.μ έως Κυριακή 11-6-2017 και ώρα 6.00 π.μ., για την εταιρεία Πλαστικών Γεωργίου Α.Ε. με έδρα ΒΙ.ΠΕ Αυλώνα Αττικής.

περισσότερα.............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ    6 / 6 / 2017

Ο  ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.

Οι εργασιακές συνθήκες «ζούγκλας» έχει εφαρμόσει η Διοίκηση της εταιρείας Πλαστικών Γεωργίου Α.Ε. που εδρεύει στα Οινόφυτα Βοιωτίας.  Πραγματικά η κατάσταση παραβατικότητας της «ξηλωμένης» Εργατικής Νομοθεσίας ξεπερνάει κάθε λογική.

περισσότερα....................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ    23 / 5 / 2017

ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΙΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΙΜΑΣ Α.Ε.

 Οριστικά δικάζονται την Παρασκευή 22/9/2017 στο Πρωτοδικείο Βόλου οι παράνομες απολύσεις των εργαζομένων της εταιρείας παραγωγής ελαστικών ΙΜΑΣ Α.Ε., θυγατρική της ContiΤech A.E..

περισσότερα......................

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ    23 / 5 / 2017  

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ KAI ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ, ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!!!                                                        

Με τροποποίηση του Ν.4446/2016 που ονομάζει το εργοστάσιο των ΕΑΣ Ελευσίνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ, ως γήπεδα και με την υπογραφή των μισών Υπουργών της κυβέρνησης !!! προχώρησαν σε τροπολογία προκειμένου το εργοστάσιο να πωληθεί ως οικόπεδο στα Ελληνικά Πετρέλαια του κ. Λάτση (ΕΛΠΕ) και όχι σαν εργοστάσιο με τις εγκαταστάσεις του!!!

περισσότερα................

 ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ        Αθήνα    15 / 5 / 2017

 ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ   ΤΕΤΑΡΤΗ   17  ΜΑΪΟΥ  2017                           

  Το 4ο μνημόνιο βάζει την  ταφόπλακα στο σύνολο της κοινωνίας του ελληνικού λαού.   Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεσμευόντουσαν απέναντι στο λαό για το σχίσιμο των μνημονίων του 1ου και του 2ου, μας επέβαλαν το 3ο και σήμερα μας φέρνουν το 4ο !!!

περισσότερα............

ΠΡΟΣ : -  ΠΡΟΕΔΡΟ   ΓΣΕΕ-  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  ΓΣΕΕ          ΑΘΗΝΑ    2 / 5 / 2017

Συνάδελφοι,  Την Παρασκευή 5/5/2017 στο Πρωτοδικείο Βόλου θα συζητηθεί η Αγωγή των εργαζομένων της εταιρείας παραγωγής ελαστικών ΙΜΑΣ Α.Ε., θυγατρική της Contitech A.E. με έδρα το Βόλο.  Η συγκεκριμένη εταιρεία στις 11/3/2016 προχώρησε σε πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης του συνόλου των 138 εργαζομένων.

περισσότερα....................

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ    1η   ΜΑΗ         ΑΘΗΝΑ      26 / 4 / 2017

Οι εργάτες του Σικάγου του 1886 μας δείχνουν το δρόμο.

Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης και πάλης εργαζομένων – νέων – συνταξιούχων. Όλοι έχουμε χρέος, όλοι έχουμε προσωπική ευθύνη ν’ αντιδράσουμε σ’ αυτή τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και επτά (7) χρόνια στη χώρα μας.

περισσότερα......................

ΠΡΟΣ :  ΔΙΟΙΚΗΣΗ SKOT A.E.          ΑΘΗΝΑ    10 / 4 / 2017

Κύριοι, Από το Δεκέμβριο 2016 έχετε θέσει τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας σε εκ περιτροπής εργασία. Στην αρχή με τρεις (3) ημέρες εργασίας το μήνα και στη συνέχεια κάνατε κάποιες τροποποιήσεις που στην ουσία δεν αλλάζει τη δραματική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι.

περισσότερα.....................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ               ΑΘΗΝΑ    6 / 4 / 2017

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ   ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ   ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  SKOT

Η Ομοσπονδία μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας αλλά και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς στέκονται αλληλέγγυοι στον μεγαλειώδη αγώνα που μήνες τώρα δίνουν το Σωματείο και οι εργαζόμενοι της εταιρείας SKOT, προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην εργασία τους.

περισσότερα......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ       16 / 3 / 2017

 ΣΕ  ΤΕΛΙΚΟ  ΣΤΑΔΙΟ  ΤΟ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΩΝ ΕΑΣ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Η  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ  ΓΙΝΕΤΑΙ  ΠΙΟ  ΦΤΩΧΗ  ΣΕ  ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

           Πληροφορηθήκαμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η διοίκηση των ΕΑΣ  προχωρούν ακάθεκτα στην πώληση του εργοστασίου Ελευσίνας, περνώντας τροπολογία προκειμένου να παρακάμψουν το νόμο και να πουλήσουν όσο-όσο και ταχύτατα χωρίς να προσκομίσουν τα απαιτούμενα από το νόμο έγγραφα

περισσότερα.....................

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ   10 / 3 / 2017

ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  SKOT  Α.Ε. ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ  ΕΞΩ  ΑΠΟ  ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

 Στις 9/3/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Σωματείου, της Ομοσπονδίας μας και του ΕΚΕ-ΔΑ με την Διοίκηση της εταιρείας SKOT Α.Ε.  Η συνάντηση ήταν αποτέλεσμα που πολυήμερου αγώνα των εργαζομένων και των τριμερών διαδικασιών που προηγήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας και στην Επιθεώρηση,  όπου είχαμε προσφύγει καταγγέλλοντας και ζητώντας να σταματήσει η εξοντωτική για τους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία, στην χειρότερη μορφή της, με τρεις (3) ημέρες εργασίας τον μήνα.

περισσότερα..........................

ΠΡΟΣ  :  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΟΕΧΒΕ             ΑΘΗΝΑ    6 / 3 / 2017

ΤΑ  ΒΑΕ  ΣΤΙΣ  ΧΗΜΙΚΕΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ  ΜΕ  ΤΟ  ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ  ΖΩΗΣ

Συνάδελφοι,  Συζητήθηκε σήμερα (6/3/2017) στο Συμβούλιο Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας και Σωματείων της,  περί ακυρώσεως της υπ’ αρ. Φ 10221/ οικ. 26816/929/30-11-2011 απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΦΕΚ τεύχος Β΄ αρ. 2778/2-12-2011).

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ     1 / 3 / 2017

  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ   ΚΑΙ  ΠΑΛΙ   ΣΤΗΝ  ΜΟΡΝΟΣ   Α.Ε.

 Εντελώς  ξαφνικά  και  χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος ο Γεν. Διευθυντής της εταιρείας Πλαστικών ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. του Ομίλου Φιλλίπου, με έδρα τη Θήβα, προχώρησε και πάλι σε τρείς απολύσεις.  Οι πρακτικές του κ. Σηφάκη δεν είναι άγνωστες στην Ομοσπονδία μας.

περισσότερα..............................

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ             ΑΘΗΝΑ   28 / 2 / 2017

  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SKOT ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ

  Όπως είναι ήδη γνωστό από τις 15/12/2016 οι εργαζόμενοι της SKOT βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία στην πιο ακραία της μορφή , με τρεις (3) ημέρες εργασίας το μήνα !!!  Η Διοίκηση της εταιρείας με τον ισχυρισμό ότι ένας κύριος πελάτης  της εντελώς ξαφνικά και απροειδοποίητα σταμάτησε τη συνεργασία μαζί τους!!! αποφάσισε στην κυριολεξία να εξοντώσει τους εργαζόμενους, παρόλο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν κερδοφόρα.

περισσότερα.......................

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ              ΑΘΗΝΑ      20 / 2 / 2017  

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ &   ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριοι,             

 Σας καλούμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συμφιλιωτική συνάντηση  με την εταιρεία Χημικών Προϊόντων  «SKOT A.E»,  με έδρα τη Μάνδρα Αττικής.  Η συγκεκριμένη εταιρεία από τις 15/12/2016 έχει επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία  στους 45 περίπου εργαζομένους της εταιρείας.

περισσότερα.................................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ      16 / 2 / 2017

ΜΙΑ  ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ   ΣΤΟ  Τ.Ε.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος  (Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας), συνεχίζει να πιστεύει;;; όπως έλεγε και στο Δελτίο Τύπου της 6/2/2017, ότι οι συνάδελφοί τους είναι εξαιρετικής επιστημονικής κατάρτισης, υπαλληλικής αρτιότητας και άμεμπτου ηθικής.

περισσότερα.........................

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  -   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ            ΑΘΗΝΑ    9 / 2 / 2017

ΝΕΚΡΩΣΕ  Η  ΒΙΒΕΧΡΩΜ  ΑΠΟ ΤΗΝ   24ΩΡΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ                                

 Καθολική συμμετοχή στην σημερινή Απεργία 9/2/2017, είχαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ. Όλοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά αντιστέκονται δυναμικά στην στοχοποιημένη απόλυση του συναδέλφου τους.  Η ακραία και παράλογη απόφαση της Διοίκησης  της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ να απολύσει εργαζόμενο επειδή μίλησε στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για τα δικαιώματα των εργατών,  προβάλλοντας ταυτόχρονα και τις συνδικαλιστικές του απόψεις, δεν θα περάσει !!!

περισσότερα...............

ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                            ΑΘΗΝΑ         9 / 2 / 2017             

             - ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ             

             -  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κύριοι,             

 Σας καλούμε άμεσα,  με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου,  να ορίσετε τριμερή συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ, που έχει έδρα στη Μάνδρα Αττικής, με θέμα την ανάκληση της απόλυσης  του συναδέλφου Κώστα Καραμαγκιόλα.

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  -   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ          ΑΘΗΝΑ    8 / 2 / 2017

ΣΕ   24ΩΡΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ  ΒΙΒΕΧΡΩΜ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ   ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ   ΑΠΟΛΥΣΗ

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 2/2/2017 στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησε το Σωματείο, ο συνάδελφος Κώστας Καραμαγκιόλας τοποθετήθηκε, όπως έχει δικαίωμα, εκφράζοντας τις απόψεις του.  Μετά από δύο εργάσιμες ημέρες η Διοίκηση της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου, καλύπτοντάς την με αστείες δικαιολογίες  που δεν πείθουν κανέναν !!!

περισσότερα................

ΠΡΟΣ :   ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ   ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΕΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΠΡΟΕΔΡΟ   ΕΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ        ΑΘΗΝΑ   6 /2 /2017

Κύριοι,  Μετά την τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/2/2017 στο Υπουργείο Εργασίας με την παρουσία του Γεν. Γραμματέα κ. Νεφελούδη και την προτροπή του  ότι πολλά θέματα μπορούν να λυθούν μεταξύ των δύο πλευρών χρησιμοποιώντας τον δρόμο του διαλόγου και της ενημέρωσης, θέση που δυστυχώς από τη Διοίκηση των ΕΑΣ παραβλέφθηκαν.

περισσότερα...................

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ         ΑΘΗΝΑ    25 / 1 / 2017

ΝΑ  ΓΙΑΤΙ  ΧΑΝΕΤΕ  ΑΠΟ  ΤΑ  Ε.Α.Σ.  Η  ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΓΚΑΜΑ  ΠΥΡΟΜΑΧΗΚΩΝ

Δεκαετίες τώρα Κυβερνήσεις και Διοικήσεις θέλανε να μεταφέρουν τις γραμμές παραγωγής των Ε.Α.Σ.  Ελευσίνας σε νέα εγκατάσταση που θα δημιουργούσαν. Ο λόγος που επέβαλε την μετεγκατάσταση, ήταν η ανάγκη των ΕΛΠΕ για προέκταση.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ     ΑΘΗΝΑ    25 / 1 / 2017

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ANEXETAI MIA ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ Ε.Α.Σ. ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη, μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας και εκπροσώπων των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ., δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Η ασυλία της παρούσας Διοίκησης που εγκληματεί σε βάρος της Επιχείρησης συνεχίζεται ενώ δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη στον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων που σωρεύονται.

περισσότερα......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              ΑΘΗΝΑ       19 / 1 / 2017

ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΙΣ  ΑΠΟΘΗΚΕΣ  ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ !!!

Για  δεύτερη ημέρα (19/1/2017) οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ Ελευσίνας βρίσκονται στην Πύλη Δερβενοχωρίων για να εμποδίσουν τη μεταφορά παλαιών πυρομαχικών από τις  Αποθήκες στο εργοστάσιο των ΕΑΣ Λαυρίου, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να πιστοποιηθεί μονάδα καταστροφής που έχει εγκαταστήσει ο ιδιώτης  SOUKOS ROBOTS ABEE.

περισσότερα...................

  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ       13 / 1 / 2017

  Ο  ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ  ΚΑΒΑΛΑΣ  ΦΕΡΝΕΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η οκτάμηνη απόλυση δεν λύγισε τον αγώνα των εργαζομένων- απολυμένων για δικαίωση, αξιοπρέπεια, υπόληψη. Συνεχίζουν με το κεφάλι ψηλά να παλεύουν για την τελική  δικαίωση. Παραμένουν φρουροί έχοντας κάνει ως σπίτι τους ένα γεφύρι έξω από το εργοστάσιο. Αυτό το γεφύρι πρόσφατα σκεπάστηκε από τα χιόνια και οι απολυμένοι συνέχισαν να είναι εκεί, συνέχισαν να φυλάνε Θερμοπύλες, πιστοί στον αγώνα τους απέναντι στον πιο αφερέγγυο εργοδότη που υπήρξε ποτέ.

περισσότερα...........................

ΠΡΟΣ :  - ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ        ΑΘΗΝΑ     13 / 1 / 2017      

               - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΔΟΥΡΟΥ              

              - ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ κ. ΖΑΦΕΙΡΗΣ              

              - Δ/ΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ   ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  κ. ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ               

             - Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ   ΑΤΤΙΚΗΣ κ. ΚΟΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην κρατική αμυντική βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα  Λαυρίου, που εξειδικεύεται στην παραγωγή πυρομαχικών, πρόσφατα η ανταγωνιστική εταιρεία SOUKOS ROBOTS ABEE, προχώρησε σε ένα μνημόνιο συνεργασίας με τα ΕΑΣ  και με βάση αυτό κατασκεύασε εγκατάσταση καταστροφής ναρκών και πυρομαχικών με αμφιλεγόμενη μέθοδο χωρίς εγγυήσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

περισσότερα...........................

ΠΡΟΣ : ΔΙΕΥΘΥΝ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΕΑΣ  κ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ        ΑΘΗΝΑ    12 / 1 / 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε Χρηστίδη.

  Πληροφορηθήκαμε για την Επιτροπή που δημιουργήσατε προκειμένου να διερευνήσει γιατί δεν ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ τα πυρομαχικά από τις Αποθήκες Δερβενοχωρίων στο Λαύριο για τις ανάγκες ιδιώτη παράνομα εγκατεστημένου στο χώρο του εργοστασίου μας, ποιες είναι οι ευθύνες (!) των εργαζομένων σ’ αυτό και πόσο κοστολογείται η δήθεν ζημιά για την εταιρεία.

περισσότερα............................