Ανακοινώσεις 2018

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ               ΑΘΗΝΑ    17 / 12 / 2018

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

  Ο αγώνας της Ομοσπονδίας για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας είναι θέμα που μας αφορά όλους.  Η εκχώρηση των εταιρειών ενέργειας και του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας δεν επιβαρύνει μόνο τον Έλληνα φορολογούμενο αλλά δημιουργούν και την απόλυτη εξάρτηση χωρίς να δημιουργεί όρους ανάπτυξης.

περισσότερα...................................

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ  11/12/2018      

 ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ και ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ !!!

   Το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός γίνεται αποδέκτης των αποκαλύψεων της διαπλοκής, που κινείται γύρω από το όνομα Λαυρεντιάδης. Η σύγκρουση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης φέρνει καινούργια στοιχεία της σύνδεσης του "επιχειρηματία" με το πολιτικό κατεστημένο, που ως Ομοσπονδία την καταγγέλλουμε χρόνια τώρα και φυσικά τίποτα δεν μας εκπλήσσει από όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

περισσότερα....................................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ              ΑΘΗΝΑ    20 /  11 / 2018

28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018  -  ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Η συμμετοχή μας στην απεργία δεν είναι μία τυπική διαδικασία είναι ΥΠΟΧΡΩΣΗ  είναι ΚΑΘΗΚΟΝ. ΕΙΝΑΙ ο μόνος δρόμος του εργαζόμενου, του άνεργου, του συνταξιούχου, του νέου και της νέας για να αντισταθεί στις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζονται για πολλά χρόνια πλέον.

περισσότερα..............................

  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    20 /  11  / 2018

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ!!!

Το Σωματείο των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, έδωσε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες στη σύγχρονη συνδικαλιστική ιστορία, απέναντι στην πιο ανάλγητη εργοδοσία της χώρας, ο οποίος μετά από 18 επίπονους μήνες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, τους επανάφερε στο χώρο δουλειάς τους.

περισσότερα..........................

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  ΑΘΗΝΑ     10 / 10 / 2018

   ΤΑ ΕΑΣ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση Ροίδη – Βασιλείου στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) για τις απαράδεκτες και προκλητικές ενέργειές τους ενάντια στο Σύστημα Ελέγχου της εταιρίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να καλύψουν τις άνομες αποφάσεις και τις εγκληματικές πολιτικές τους σε βάρος της μοναδικής για τη Χώρα Αμυντικής Βιομηχανίας.

περισσότερα............................

ΠΡΟΣ : ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  κ. ΡΗΓΑ      ΑΘΗΝΑ      1 / 10 / 2018

Κύριε Υπουργέ,          

  Καταρχήν θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει. Η Ομοσπονδία μας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μοναδική Αμυντική Βιομηχανία Πυρομαχικών και Οπλικών Συστημάτων Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ, όχι μόνο γιατί είναι μία βαριά βιομηχανία μοναδική στο είδος της, αλλά και γιατί εκπροσωπούμε συνδικαλιστικά τους εργαζόμενους του εργοστασίου Ε.Α.Σ. Λαυρίου καθώς και τους εργαζόμενους του πρώην εργοστασίου Ε.Α.Σ. Ελευσίνας, που δυστυχώς έκλεισε κάτω από περίεργες διαδικασίες και είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη γκάμα πυρομαχικών να χαθεί από τα παραγωγικό έργο της εταιρείας.

περισσότερα............................

ΠΡΟΣ : ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ       ΑΘΗΝΑ   28 / 9 /2018

  Κύριε Υφυπουργέ,           

Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί έναν απ’ τους πιο δύσκολους κλάδους εργασίας από άποψη ανθυγιεινότητας και επικινδυνότητας στους χώρους δουλειάς.  Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε η κατάσταση έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο.

περισσότερα..............................                                                    

ΠΡΟΣ : - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ  - ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ   - ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ   - ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ   - ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ   - ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ               - ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  - ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ    - ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΑΣ   - Γ.Σ.Ε.Ε.

ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥΚΟΣ – ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 3329/89

    Σε όλους τους κλάδους  της  χημικής βιομηχανίας, η επικινδυνότητα και η   ανθυγιεινότητα της εργασίας είναι τα κύρια στοιχεία.  Ξεχωριστή θέση όμως έχει ο κλάδος των εκρηκτικών. Ο λόγος θα πρέπει είναι προφανές   στους πάντες.

περισσότερα................................

ΠΡΟΣ :  -  ΕΦΚΑ  ΛΑΥΡΙΟΥ -  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κύριοι, Μετά από καταγγελία μας (Αρ. Πρωτ. 604/15-2-2018) οι υπηρεσίες σας προχώρησαν σε έλεγχο όσον αφορά την ασφάλιση των εργαζομένων στα ΒΑΕ που απασχολούνται από την εταιρεία ΑΚΜΩΝ στο εργοστάσιο πυρομαχικών των ΕΑΣ Λαυρίου.

περισσότερα..................................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  ΑΘΗΝΑ     22 / 7 / 2018                     

    ΣΕ ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΌ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ   ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

Παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις και υποσχέσεις η Κυβέρνηση εγκατέλειψε την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία στον ωκεανό  χωρίς σωσίβιο.Δυστυχώς η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα διοικείται με την ανοχή της Κυβέρνησης από μία ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Διοίκηση που με τις ενέργειες της εγκλώβισε την εταιρεία σε ένα σπιράλ θανάτου και απώλεσε κάθε αξιοπιστία σε όλα τα επίπεδα.

περισσότερα.............................

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                  ΑΘΗΝΑ  18 / 7 / 2018  

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΚΟΤ Α.Ε.

Μετά από την πολύμηνη και εξαντλητική επιβολή επαχθούς συστήματος εκ περιτροπής εργασίας ήρθε η δικαστική δικαίωση για τους εργαζομένους της ΣΚΟΤ Α.Ε. Κατόπιν της αγωγής των εργαζομένων το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι το επιβαλλόμενο από την εταιρεία ΣΚΟΤ Α.Ε. σύστημα εκ περιτροπής εργασίας 3 ημερών το μήνα ήταν καταχρηστικό, καθώς το εν λόγω μέτρο επιβλήθηκε αντί της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων

περισσότερα...........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ  11 / 7 / 2018                                               

  Την Τρίτη 26/6/2018 συνελήφθηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων των Πετρελαίων Καβάλας συνάδελφος Μανώλης Κελαϊδάκης μαζί με άλλους επτά (7) συντοπίτες του με την κατηγορία ότι παρεμπόδιζαν τις εργασίες για τη διέλευση του αγωγού ΤΑΠ μέσα από τον κάμπο Καβάλας.

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ   6 / 7 / 2018

ΜΑΥΡΟ ΤΟΠΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα βουλιάζουν στην απραξία της Διοίκησης και της Κυβέρνησης. Η ανικανότητά τους έχει εξελιχθεί σε επικινδυνότητα που υπονομεύει ευθέως το παρόν, το μέλλον και την προοπτική των ΕΑΣ.

περισσότερα.........................

ΠΡΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ 

   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SKOT ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Κυρία Υπουργέ, Είναι απερίγραπτα τα όσα έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι της SKOT τα δύο τελευταία χρόνια που βρισκόντουσαν σε εκ περιτροπής εργασία και μάλιστα στην πιο ακραία της μορφή με τρεις (3) ημέρες εργασία το μήνα!!!

περισσότερα..........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ  4 / 6 / 2018

ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΣΟΥΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ Ε.Α.Σ.!!!                                         

       Με δυσάρεστη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την γραπτή απάντηση του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλη στην ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, σχετικά με την συνεργασία των ΕΑΣ με την εταιρεία ΣΟΥΚΟΣ για καταστροφή πυρομαχικών και ναρκών. Ο κ. Κουβέλης υιοθετεί ανακρίβειες και επιχειρήματα που έχουν και κατά το παρελθόν υποστηριχθεί προκειμένου να δικαιολογηθεί μια μεθόδευση σε βάρος των συμφερόντων της κρατικής εταιρείας

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ      25 / 5 / 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΪΟΥ  2018

 Καλούμε τους εργαζόμενους των Χημικών Βιομηχανιών να συμμετέχουν δυναμικά στην Απεργία. Η Πανεθνική Ημέρα Δράσης που έχει οριστεί για τις 30 Μαΐου 2018 ενώνει όλους τους πολίτες, όλη την κοινωνία που έχει βουλιάξει στα οκτώ (8) χρόνια της βάρβαρης πολιτικής, πολιτικής των μνημονίων.

περισσότερα..............................

 ΨΗΦΙΣΜΑ       31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου Ο.Ε.Χ.Β.Ε.        Αθήνα  19 – 20 / 5 / 2018

Εμείς οι εκλεγμένοι Σύνεδροι του 31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της Ο.Ε.Χ.Β.Ε. που συμμετείχαμε στις διεργασίες του, πραγματοποιήσαμε ένα διεξοδικό και ουσιαστικό διάλογο για φλέγοντα ζητήματα, τα οποία αφορούν τους εργαζόμενους στους κλάδους και τις επιχειρήσεις της χημικής βιομηχανίας, την αγορά εργασίας και το Καθεστώς Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, τις επιβαλλόμενες πολιτικές και τα αποτελέσματά τους, μεταξύ άλλων, στη φορολογία, στο κράτος πρόνοιας, στην επάρκεια και βιωσιμότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στις επιχειρήσεις Στρατηγικής Σημασίας και Κοινής Ωφέλειας.

περισσότερα.....................

ΠΡΟΣ : - ΣΩΜΑΤΕΙΑ -  ΜΕΛΗ ΜΑΣ          ΑΘΗΝΑ    22 / 5 / 2018

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,  Μετά την πραγματοποίηση του 31ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΟΕΧΒΕ στις 19/5/2018 – 20/5/2018 στην Αθήνα, η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   ΕΥΘΥΜΙΟΣ      ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ      ΞΟΥΡΑΦΗΣ                      

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                       ΙΩΑΝΝΗΣ         ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ

περισσότερα............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ   11/5/2018

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΧΡΕΗ

Οι εργαζόμενοι “πληρώνουν” το κόστος και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν…

Τα “έργα και ημέρες” της σημερινής Διοίκησης των ΕΑΣ έχουν εκτροχιάσει οικονομικά και έχουν καθηλώσει παραγωγικά την εταιρεία υπονομεύοντας κάθε προοπτική.

Η αδυναμία καταβολής μισθοδοσίας είναι μια κυνική ομολογία αποτυχίας, με τον φόβο ενός νέου κύκλου οικονομικού στραγγαλισμού των εργαζομένων να  γίνεται ολοένα και πιο έντονος, παρά την δήθεν “αισιοδοξία” του Διευθύνοντος Συμβούλου.

περισσότερα.............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ   2 / 5 /  2018

ΕΥΤΥΧΩΣ  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ  ΘΥΜΑΤΑ

Η πρώτη Μάη, ημέρα απεργίας και μνήμης αποδείχθηκε σωτήρια για τους περίπου 600 εργαζόμενους στο εργοστάσιο SUNLIGHT (Γερμανός) στην Ξάνθη. Η φωτιά που ξέσπασε κατά το μεσημέρι της πρώτης Μαΐου,  όπως λέγεται από ηλεκτροπληξία,  βρήκε τους εργαζόμενους μακριά από το εργοστάσιο. Πολλές φορές,  ως Ομοσπονδία έχουμε αναφερθεί σε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας που  πρέπει να υπάρχουν στις χημικές βιομηχανίες.

περισσότερα...........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ   30 / 4 / 2018  

  ΤΑ Ε.Α.Σ. ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ!!!

Με ένα «σκουπιδοφάγο» που μεταμορφώθηκε σε μονάδα καταστροφής ΝΑΡΚΩΝ και ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ μέσα στην ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Ε.Α.Σ., ξεκίνησαν οι ιδιωτικές επενδύσεις !!! Είναι να απορεί κανείς με το ζήλο που δουλεύουν οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Εταιρείας, για να μπορέσει ο ιδιώτης να αποκτήσει δικαίωμα «συνεργασίας» με τα Ε.Α.Σ. με σίγουρα κέρδη για τον ίδιο !!!

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ      27 / 4 / 2018

1η  ΜΑΗ  2018 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ                                            

 Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα απεργίας τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία ,Ελευθερία έχοντας σαν κύριο στόχο τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

περισσότερα......................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ   12 / 4 / 2018

ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΑ ΕΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ SOUKOS  ROBOTS!!! 

  Ο  Διευθύνων  Σύμβουλος  των  Ε.Α.Σ.  αν και    δεν   έχει  πλέον την  πλειοψηφία  στο  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  εταιρείας,  μετά   την παραίτηση  τριών (3)  μελών του Δ.Σ.,  προχώρησε   σε   υπογραφή  συμφωνίας  με  την εταιρεία SOUKOS  ROBOTS μετά από Σύσκεψη με τον εαυτό του!!!              Μετά από αυτή την εξέλιξη είναι βέβαιο ότι μιλάμε για ένα νέο σκάνδαλο που παίρνει σάρκα και οστά στα ταλαιπωρημένα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

περισσότερα.......................

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ   2 / 3 / 2018

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΣΚΟΤ

Όπως φαίνεται ο Μάρτης ήρθε με ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους αλλά και για τη Διοίκηση της εταιρείας ΣΚΟΤ. Μετά από μία χρονιά δύσκολη περίοδο η 1η Μαρτίου έδωσε τη δυνατότητα μέσα από ένα εξαντλητικό διάλογο των δύο μερών να προχωρήσουν στο αύριο με εργασιακή ειρήνη.

περισσότερα..........................

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    27 / 2 / 2018

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σήμερα, κάθε άλλο παρά ποτέ, το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και το τι θα πρέπει αυτή να παράγει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις απειλές των ... γειτόνων της, ασχολείται με δευτερεύοντα πλην όμως υπαρκτά ζητήματα!!!

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ     26 / 2 / 2018

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «SKOT A.E.» 

 Μόνο ιατρικά πλέον μπορεί να δικαιολογηθεί η σχιζοφρενική συμπεριφορά του εργοδότη στην εταιρεία  SKOT A.E.. Πραγματικά ως φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος εργοδότης με το αδικαιολόγητο μένος απέναντι στους εργαζόμενους γιατί προχώρησαν στην ίδρυση Σωματείου.

περισσότερα.......................

ΠΡΟΣ :   ΕΦΚΑ  ΛΑΥΡΙΟΥ                      ΑΘΗΝΑ      15 / 2 / 2018               

               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Παρακαλούμε όπως ελέγξετε την εταιρεία ΑΚΜΩΝ που δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ Λαυρίου που απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους. Όπως γνωρίζεται με βάση τον κώδικα ασφάλισης του ΕΦΚΑ εργαζόμενοι που εργάζονται σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες εκρηκτικών υλών και πυρίτιδων  εντάσσονται στην κατηγορία των ΒΑΕ.

περισσότερα...........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    16 /  2 / 2018

ΟΙ  ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

Οι πλειοψηφίες στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις δημιουργούνται από την κοινωνία για να λύνουν προβλήματα των εργαζομένων και όχι για αντεκδικήσεις μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και παραταξιακές διαφορές.  Ως Ομοσπονδία λυπούμαστε καταρχήν που είμαστε αναγκασμένοι να καταδικάσουμε απόλυση συνδικαλίστριας μέλους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης, υπάλληλο για 18 χρόνια του Εργατικού Κέντρου κ. Ρυίας Πατσατζή.

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ       16 / 2 / 2018     

ΣΕ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ  ΕΛΑΪΣ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΜΑΡΓΑΡΙΝΩΝ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  UNILEVER

Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ και των Μαργαρινών μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Εργατ/κού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων – Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων  - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών και Εργατ/κού  και Υπαλληλικού Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας  Νομού Αττικής.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ      5 / 2 / 2018

Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ   ΣΤΕΛΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΟΝ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

Δεκατέσσερις  εργαζόμενοι  των  ΕΑΣ  Ελευσίνας  καλούνται να  δικαστούν στις 22 Μαΐου 2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θήβας.  Με  βάση  το  κατηγορητήριο  κατηγορούνται  γιατί  εμπόδισαν  να μεταφερθούν πυρομαχικά για καταστροφή από τις αποθήκες των Δερβενοχωρίων στο Λαύριο.

περισσότερα....................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ    2 / 2 / 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ   ΟΕΧΒΕ -  ΟΝΕΧ  ΟΤΑΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ  -   ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

 Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας  και του Σωματείου  «Η Συσπείρωση»  για  τηλεφωνικές  παρεμβάσεις - συστάσεις σχετικά με  την  απεργία  από την   εταιρεία   ΟΝΕΧ στα μέλη του Σωματείου που εργάζονται με σύμβαση    ορισμένου  χρόνου στα   Ελληνικά  Αμυντικά  Συστήματα, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στα γραφεία της   εταιρείας   μεταξύ των  Διοικήσεων  της ΟΝΕΧ και της Ομοσπονδίας με τη  συμμετοχή   του  προέδρου   της Μάκη    Θεοχάρη     και   της   προέδρου του  Σωματείου   και   μέλος της   Διοίκησης   της Ομοσπονδίας  Λαμπρινής  Σταύρου.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ     31 / 1 / 2018

Η  «SKOT A.E.»  ΜΠΑΙΝΕΙ  ΣΕ  ΔΡΟΜΟ  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ;

Η εταιρεία  SKOT A.E., στη Μάνδρα  Αττικής είχε επιβάλλει στην πιο ακραία της μορφή, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας από το Δεκέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2018. Σήμερα εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους προχώρησε στην παρακάτω Ανακοίνωση : « Ανακοινώνεται ότι για την περίοδο από 1/2/2018 έως 28/2/2018 μεταβάλλεται η εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων της SKOT A.E. σε πλήρη απασχόληση».

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ      18 / 1 / 2018

Το ξεπούλημα των ΕΑΣ Ελευσίνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ, και η ισοπέδωση με εξπρές διαδικασίες χωρίς κανένα σεβασμό στις ιστορικές μνήμες!!!

Ως Ομοσπονδία έχουμε αναδείξει τον τρόπο ξεπουλήματος του εργοστασίου, χωρίς Δημόσιο Διαγωνισμό, όπως οι Νόμοι προβλέπουν για Δημόσια περιουσία. Σε καμία  περίπτωση όμως δεν περιμέναμε και όσα διαδραματίζονται σήμερα με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας. Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στην Ελευσίνα, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου – μέχρι πρόσφατα – λειτούργησε το εργοστάσιο των ΕΑΣ, πρώην  ΠΥΡΚΑΛ.

περισσότερα................................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ      ΑΘΗΝΑ    16 / 1 / 2018

  ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»

Ενημερωθήκαμε ότι στις 12/1/2018 στη στήλη Παραπολιτικά με υπογραφή Β.Κ. με τίτλο Μεθοδεύσεις, κατηγορείται η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας ότι μεθοδεύει εκλογές για να προκύψει νέο Σωματείο στον ΙΜΑΝΤΑ.

περισσότερα.....................