Ανακοινώσεις 2018

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ   2 / 3 / 2018

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΣΚΟΤ

Όπως φαίνεται ο Μάρτης ήρθε με ευχάριστα νέα για τους εργαζόμενους αλλά και για τη Διοίκηση της εταιρείας ΣΚΟΤ. Μετά από μία χρονιά δύσκολη περίοδο η 1η Μαρτίου έδωσε τη δυνατότητα μέσα από ένα εξαντλητικό διάλογο των δύο μερών να προχωρήσουν στο αύριο με εργασιακή ειρήνη.

περισσότερα..........................

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    27 / 2 / 2018

Η ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σήμερα, κάθε άλλο παρά ποτέ, το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας, ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και το τι θα πρέπει αυτή να παράγει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις απειλές των ... γειτόνων της, ασχολείται με δευτερεύοντα πλην όμως υπαρκτά ζητήματα!!!

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ     26 / 2 / 2018

Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ «SKOT A.E.» 

 Μόνο ιατρικά πλέον μπορεί να δικαιολογηθεί η σχιζοφρενική συμπεριφορά του εργοδότη στην εταιρεία  SKOT A.E.. Πραγματικά ως φαινόμενο μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος εργοδότης με το αδικαιολόγητο μένος απέναντι στους εργαζόμενους γιατί προχώρησαν στην ίδρυση Σωματείου.

περισσότερα.......................

ΠΡΟΣ :   ΕΦΚΑ  ΛΑΥΡΙΟΥ                      ΑΘΗΝΑ      15 / 2 / 2018               

               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Παρακαλούμε όπως ελέγξετε την εταιρεία ΑΚΜΩΝ που δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ Λαυρίου που απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους. Όπως γνωρίζεται με βάση τον κώδικα ασφάλισης του ΕΦΚΑ εργαζόμενοι που εργάζονται σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες εκρηκτικών υλών και πυρίτιδων  εντάσσονται στην κατηγορία των ΒΑΕ.

περισσότερα...........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    16 /  2 / 2018

ΟΙ  ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ  ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!!

Οι πλειοψηφίες στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις δημιουργούνται από την κοινωνία για να λύνουν προβλήματα των εργαζομένων και όχι για αντεκδικήσεις μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις και παραταξιακές διαφορές.  Ως Ομοσπονδία λυπούμαστε καταρχήν που είμαστε αναγκασμένοι να καταδικάσουμε απόλυση συνδικαλίστριας μέλους του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Οργάνωσης, υπάλληλο για 18 χρόνια του Εργατικού Κέντρου κ. Ρυίας Πατσατζή.

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ       16 / 2 / 2018     

ΣΕ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΟΙ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΤΗΣ  ΕΛΑΪΣ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΜΑΡΓΑΡΙΝΩΝ  ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  UNILEVER

Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΛΑΪΣ και των Μαργαρινών μέσα από την Πανελλήνια Ένωση Εργατ/κού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων – Πυρηνελαιουργείων – Σπορελαιουργείων  - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών και Εργατ/κού  και Υπαλληλικού Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας  Νομού Αττικής.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ      5 / 2 / 2018

Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΙΛΗΨΗ  ΤΗΣ  ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ   ΣΤΕΛΝΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΟΝ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

Δεκατέσσερις  εργαζόμενοι  των  ΕΑΣ  Ελευσίνας  καλούνται να  δικαστούν στις 22 Μαΐου 2018 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θήβας.  Με  βάση  το  κατηγορητήριο  κατηγορούνται  γιατί  εμπόδισαν  να μεταφερθούν πυρομαχικά για καταστροφή από τις αποθήκες των Δερβενοχωρίων στο Λαύριο.

περισσότερα....................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ    2 / 2 / 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ   ΟΕΧΒΕ -  ΟΝΕΧ  ΟΤΑΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ  -   ΥΠΑΡΧΕΙ  ΠΕΔΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

 Μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας  και του Σωματείου  «Η Συσπείρωση»  για  τηλεφωνικές  παρεμβάσεις - συστάσεις σχετικά με  την  απεργία  από την   εταιρεία   ΟΝΕΧ στα μέλη του Σωματείου που εργάζονται με σύμβαση    ορισμένου  χρόνου στα   Ελληνικά  Αμυντικά  Συστήματα, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στα γραφεία της   εταιρείας   μεταξύ των  Διοικήσεων  της ΟΝΕΧ και της Ομοσπονδίας με τη  συμμετοχή   του  προέδρου   της Μάκη    Θεοχάρη     και   της   προέδρου του  Σωματείου   και   μέλος της   Διοίκησης   της Ομοσπονδίας  Λαμπρινής  Σταύρου.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ     31 / 1 / 2018

Η  «SKOT A.E.»  ΜΠΑΙΝΕΙ  ΣΕ  ΔΡΟΜΟ  ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ;

Η εταιρεία  SKOT A.E., στη Μάνδρα  Αττικής είχε επιβάλλει στην πιο ακραία της μορφή, το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας από το Δεκέμβριο 2016 έως και τον Ιανουάριο 2018. Σήμερα εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία ενημέρωση στους εργαζόμενους προχώρησε στην παρακάτω Ανακοίνωση : « Ανακοινώνεται ότι για την περίοδο από 1/2/2018 έως 28/2/2018 μεταβάλλεται η εκ περιτροπής εργασία των εργαζομένων της SKOT A.E. σε πλήρη απασχόληση».

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ      18 / 1 / 2018

Το ξεπούλημα των ΕΑΣ Ελευσίνας, πρώην ΠΥΡΚΑΛ, και η ισοπέδωση με εξπρές διαδικασίες χωρίς κανένα σεβασμό στις ιστορικές μνήμες!!!

Ως Ομοσπονδία έχουμε αναδείξει τον τρόπο ξεπουλήματος του εργοστασίου, χωρίς Δημόσιο Διαγωνισμό, όπως οι Νόμοι προβλέπουν για Δημόσια περιουσία. Σε καμία  περίπτωση όμως δεν περιμέναμε και όσα διαδραματίζονται σήμερα με τη συνεργασία του Δήμου Ελευσίνας. Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στην Ελευσίνα, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου – μέχρι πρόσφατα – λειτούργησε το εργοστάσιο των ΕΑΣ, πρώην  ΠΥΡΚΑΛ.

περισσότερα................................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ      ΑΘΗΝΑ    16 / 1 / 2018

  ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ»

Ενημερωθήκαμε ότι στις 12/1/2018 στη στήλη Παραπολιτικά με υπογραφή Β.Κ. με τίτλο Μεθοδεύσεις, κατηγορείται η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας ότι μεθοδεύει εκλογές για να προκύψει νέο Σωματείο στον ΙΜΑΝΤΑ.

περισσότερα.....................