Ανακοινώσεις 2014

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ  19 / 12 /20 ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
 Η Ομοσπονδία μας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και στηρίζει τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν, μετά από Γενική Συνέλευση.
 Η Διοίκηση της εταιρείας, συμφερόντων του γνωστού κυρίου Λαυρεντιάδη, δεν τηρεί τις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι στους μόνιμους  εργαζόμενους.
περισσότερα ..................

ΠΡΟΣ :  ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ    ΑΘΗΝΑ    10 / 12 / 2014
Κύριε Ειδικέ,
 Η Ομοσπονδία μας για πολλοστή φορά αναγκάζεται να καταγγείλει τις απαράδεκτες συμπεριφορές των εργολαβικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία « Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE A.B.E.E.».
περισσότερα...................

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  -  ΚΑΛΕΣΜΑ           ΑΘΗΝΑ  4 / 12 / 2014
Όλοι στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 6 μ. μ. στην Πλατεία Συντάγματος.
 Η Ομοσπονδία μας, καλεί όλα τα Σωματεία – μέλη μας και τους εργαζόμενους της Χημικής Βιομηχανίας να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, εν όψει της ψήφισης ενός νέου αντεργατικού  Προϋπολογισμού
περισσότερα..............

ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ  27/11/2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,                                
 Ένας νέος προϋπολογισμός έρχεται να δηλώσει την παραπέρα φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών.
 Ένας ακόμα νέος προϋπολογισμός καταρτισμένος στα μέτρα της τρόικας, συνεχίζει την καταστροφική πολιτική σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων του ελληνικού λαού.
περισσότερα....................

ΑΘΗΝΑ    20 / 11 / 2014
Κύριοι,       
Πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο των Εργαζομένων, την πρόθεσή σας να μετακινήσετε την αντιπρόεδρο του Σωματείου από τη βάρδια που είναι σήμερα και για πάρα πολλά χρόνια, σε άλλη. Είναι καθαρό,  ότι η μετακίνηση αυτή δεν έχει να κάνει με τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας αλλά, ως αντίποινα για τη δράση του Σωματείου.
περισσότερα................

ΦΩΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ SKOT Α.Ε.
      Όταν υπάρχει ενότητα και θέληση έχουμε θετικά αποτελέσματα.
Με τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της SKOT Α.Ε.έπεισαν τον εργοδότη να
διαπραγματευθεί και να αποδεχθεί την υπογραφή ΣΣΕ.
      Συγχαίρουμε τους εργαζόμενους και το Σωματείο Εργαζομένων SKOT Α.Ε.
περισσότερα..........

Απάντηση του ΟΑΕΔ για τους άνεργους χωρίς απόλυση.
Περισσότερα.............

ΠΡΟΣ : -  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΛΛΑΔΑΣ        ΑΘΗΝΑ      12 / 11 / 2014    
                ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓ. ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ
                ΥΦYΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
                ΠΡΟΕΔΡΟ  ΕΑΣ 
                ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΕΑΣ    
                ΥΠΟΥΡΓΟ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΑΜΥΝΑΣ
KOIN :    ΣΩΜΑΤΕΙΑ  Ε.Α.Σ
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, η μοναδική Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία που εξειδικεύεται στην κατασκευή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, βρίσκεται στο μεταίχμιο της επόμενης μέρας.
περισσότερα..............

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ Ε.Α.Σ..
Προς ενημέρωσή σας
   Σας προωθούμε την απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στην αναφορά 1520/25-09-2014 "Επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στα Ε.Α.Σ."
περισσότερα...............

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ  -   ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ   ΑΘΗΝΑ    7 / 11 / 2014
ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ   ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ   ΣΤΑ    ΕΑΣ  ΜΕ    ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ    ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ !
Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας μας, βρέθηκε στα πρόθυρα κλεισίματος με απαίτηση της τρόικας.
 Τα γνωστά «παπαγαλάκια» του δημοσιογραφικού κατεστημένου,  απαξίωναν και δημιουργούσαν
περισσότερα................

ΝΙΚΗΣΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΚΟΤ Α.Ε 
Από την εφημερίδα των συντακτών   21/10/2014     σελ: 39
περισσότερα..................                                                                                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ   21 / 10 / 2014 
ΦΩΤΕΙΝΟ  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ SKOT Α.Ε.   Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια  οι εργαζόμενοι της SKOT Α.Ε. Όλοι    μαζί    ενωμένοι    πάλεψαν     βρισκόμενοι    σε     απεργιακές κινητοποιήσεις με ομόφωνες αποφάσεις, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, αξιοπρεπή ΣΣΕ και προπάντων σεβασμό από τον εργοδότη.
περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ   21/10/2014                                                                                                                                                                               DRUCKFARBEN       ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ  –  ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ   ΟΣΟΙ   ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ   ΣΤΟ   ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Αυτό το δρόμο ακολουθεί η Διοίκηση της εταιρείας  DRUCKFARBEN  ΑEΒΕ, για να αποτρέψει τους εργαζόμενους να εγγράφονται στο Σωματείο    εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι μόνιμο φαινόμενο στην συγκεκριμένη εταιρεία.
περισσότερα..................

ΔΙΟΙΚΗΣΗ SKOT A.E.          ΑΘΗΝΑ    9 / 10 / 2014
Κύριοι,
Ενημερωθήκαμε απ’ το Σωματείο των Εργαζομένων, στην εταιρεία σας, για την αρνητική σας στάση,  κατά τη διαπραγμάτευση, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.
περισσότερα.........................

ΜΟΝΙΜΟΙ  ΑΝΕΡΓΟΙ  -  ΧΩΡΙΣ  ΑΠΟΛΥΣΗ          ΑΘΗΝΑ     7 / 10 / 2014
Κύριοι,
 Στον κλάδο της Χημικής Βιομηχανίας εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αιχμάλωτοι ενός παράλογου νομικού πλαισίου αλλά και της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων του Υπουργείου Εργασίας και της Κυβέρνησης.
Αναφερόμαστε σε πρώην εργαζόμενους που ενώ οι εταιρείες που ανήκουν έχουν κλείσει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, π.χ. 3 με 4 χρόνια
περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     ΑΘΗΝΑ    26 / 9 / 2014
ΤΙ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΔΙΚΟ ΕΒΓΑΖΕ ΜΑΤΙ !
Η έφεση της εταιρείας «ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ Α.Ε.» είχε σαν αποτέλεσμα μια δεύτερη «σφαλιάρα» στην  παράλογη πρακτική της διοίκησης της εταιρείας.
περισσότερα.........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ       25 / 9 / 2014
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΑΣ
ΓΙΑ  ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ/ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) προσπαθούν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες  να υλοποιήσουν το μεγάλο παραγωγικό έργο που έχει αναλάβει η εταιρεία.
περισσότερα.............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ  23/ 9/ 2014                                                                                                                                                                                                  ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ   Η   ΕΚ   ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ   ΕΡΓΑΣΙΑ  ΤΕΛΟΣ  Η  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ»
Χρειάστηκαν δύο εβδομάδες απεργίας, για να αποδεχθεί η Διοίκηση της εταιρείας ότι η συνεχής επίκληση του διευθυντικού δικαιώματος, οι δικαστικές προσφυγές δεν ενώνουν, αλλά αντίθετα, δυναμιτίζουν  το κλίμα και δεν δίνουν λύσεις.
περισσότερα............

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ ΞΟΥΛΙΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ Ε.Α.Σ..
Προς ενημέρωσή σας
περισσότερα............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ   18 / 9 / 2014
 ΑΝΤΙ   ΝΑ  ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ   ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
 Η εγωκεντρική συμπεριφορά των διοικούντων της εταιρείας «ΙΜΑΣ – ΣΥΡΜΑ  Α.Ε.»  αναδείχθηκε  για μια ακόμα φορά στο μεγαλείο της, με τα επιχειρήματα που πρόβαλε στη χθεσινή τριμερή, παρουσία του Υφυπουργού κ. Κεγκέρογλου για την παράνομη (όπως κρίθηκε και στα δικαστήρια) εφαρμογή τη/ς εκ περιτροπής εργασίας που επέβαλε στους εργαζόμενους, τα οποία  ήταν αβάσιμα και έωλα.
περισσότερα.............

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.          ΑΘΗΝΑ   17 / 9 / 2014
Συνάδελφοι,
 Σ’ όλους μας είναι γνωστό ότι μετά την λήξη των Κλαδικών Συμβάσεων, την κατάργηση του Εργατικού Δικαίου και τη μεταμόρφωσή του σε εργοδοτικό δίκαιο,  επικρατεί στους χώρους εργασίας το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη που διαμορφώνει ένα περιβάλλον εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων
περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ               ΑΘΗΝΑ    12 / 9 / 2014
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Η διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ ΑΕ προσέφυγε με αγωγή κατά του Σωματείου εργαζομένων με στόχο να βγάλει παράνομη και καταχρηστική  την απεργία τους.
περισσότερα.............

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ               ΑΘΗΝΑ      10 / 9 / 2014 
Σε ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στο Σωματείο  έχει προβεί η εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε. με στόχο να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων.
περισσότερα............

ΑΙΤΗΜΑ   ΤΡΙΜΕΡΗΣ                       ΑΘΗΝΑ      8 / 9 / 2014
 Κύριε Υφυπουργέ,
 Ζητάμε άμεσα να ορίσετε, τριμερή συνάντηση,  με την εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε. – ΣΥΡΜΑ .Η Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. – ΣΥΡΜΑ, που εδρεύει στην βιομηχανική περιοχή του Βόλου, επικαλούμενη περιορισμό της διαθέσιμης εργασίας το τελευταίο διάστημα, αν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2014 η εταιρεία ήταν και είναι κερδοφόρα,  εφαρμόζει σύστημα εκ περιτροπής εργασίας.
περισσότερα.................

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΑ Ε.Α.Σ. (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ)
Τα ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) είναι η μοναδική Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας που εξειδικεύεται στην κατασκευή πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων.
περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        ΑΘΗΝΑ    29 / 8 / 2014
         ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ   Η    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ;
ΕΚ  ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑ   ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ !
Η αντίσταση των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος που θα δημιουργήσει ελπίδα για αξιοπρεπή εργασία  στον κόσμο της εργασίας και της προσφοράς.
περισσότερα............

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ                                          ΑΘΗΝΑ      27 / 8 / 2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε  ότι το ΕΚΑ έχει δρομολογήσει τραίνο για την μεταφορά εργαζομένων από την Αθήνα προς Θεσ/νίκη και αντίστροφα, προκειμένου να παραστούμε στο αγωνιστικό συλλαλητήριο των συνδικάτων και την πορεία της 6ης Σεπτεμβρίου 2014  στις 18.00 .
περισσότερα.........

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                   ΑΘΗΝΑ    22 / 8 / 2014
« ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ   ΓΙΑ   ΚΛΑΜΑΤΑ »
Αρκετά με όσους στην πλάτη των εργαζομένων λύνουν τα προσωπικά τους ζητήματα.
περισσότερα.........

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ       ΑΘΗΝΑ      11 / 7 / 2014
Κύριε Ειδικέ
Ζητάμε από το τεχνικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ να προβεί άμεσα σε έλεγχο της εταιρείας ΑΡΓΩ ΑΒΕΕ, με έδρα το Κορωπί, 1ο χλμ. Κορωπίου – Βάρης, σχετικά με τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            08  / 07 / 2014
«ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ»   ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Ήταν 11/2/2011 όταν ο – «αντιμνημονιακός» - κ. Σαμαράς σε ομιλία του στη Βουλή εγκαλούσε την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία μόλις είχε επιβάλει την επιστράτευση των φορτηγατζήδων και είχε επιβάλλει  στους αγρότες  «απαγόρευση των συναθροίσεων» δηλώνοντας ότι οι επιστρατεύσεις, οι επιτάξεις, οι απαγορεύσεις συναθροίσεων  συνιστούν «εφαρμογή χουντικών μεθόδων»!
 περισσότερα..............

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ           17 / 6 / 2014
  Κύριοι,
    Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να σας υπενθυμίσουμε το δράμα και τις περιπέτειες που βιώνουν οι 350 εργαζόμενοι - άνεργοι της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ (εγκαταστάσεις εργοστασίου στη Θήβα) και οι οικογένειές τους.
 περισσότερα.........

ΚΛΕΙΣΙΜΟ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ – ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ           10 / 6 / 2014
Την περασμένη χρονιά όλοι μαζί, εργαζόμενοι, σωματεία και διοίκηση δώσαμε τη μάχη απέναντι στις προσταγές των δανειστών της Χώρας μας για να σώσουμε τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα από το κλείσιμο και την καταστροφή.
περισσότερα...........

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ 09/05/2014
Στις 4/ 4/ 2013 μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας μας,πραγματοποιή - θηκε έλεγχος στην εταιρεία «ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.Β.Ε.» (Πλαστικών ειδών) με έδρα το Ύπατο Βοιωτίας.
περισσότερα...........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/02/14
Ζητάμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας, για την περικοπή του οικογενειακού επιδόματος από τον Όμιλο Πλαστικών Θράκης
περισσότερα...........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/02/14
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
περισσότερα.........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/02/14
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
Μπράβο στο Σωματείο και στους εργαζόμενους για την άμεση αντίδρασή τους στην περικοπή, απ' τον εργοδότη του ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ
περισσότερα.........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07/04/14
Έφυγε από τη ζωή ο φίλος, ο αγωνιστής, ο συνδικαλιστής Γιώργος Ναθαναηλίδης.
περισσότερα.........

 ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 7 / 4 / 2014
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν στην Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 9/4/2014 και συγκέντρωση 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
περισσότερα.....

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30/3/2014 ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η κυβέρνηση με μοχλό τον απαράδεκτο Υπουργό Εργασίας, το καλό παιδί της τρόικας, προχωράει με νόμο express στην κατάργηση  και των ελάχιστων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει 

περισσότερα............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24 / 3 / 2014
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στις 17/3/2014 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την προκήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και συγκέντρωση
περισσότερα.....

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19 / 3 / 2014
Κύριε Διοικητά,
Όπως και προσωπικά σας έχω αναφέρει, στα μέλη της δύναμης της Ομοσπονδίας μας, συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ.
Η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και τρία (3) χρόνια είναι κλειστή και το
περισσότερα.....

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ 7 / 3 / 2014
Κύριε Υφυπουργέ,
Ζητάμε άμεσα να ορίσετε με την παρουσία σας, τριμερή συνάντηση, με την εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από κάθε κατεύθυνση για να
περισσότερα.....

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ 6 / 3 / 2014
Κύριε Ειδικέ,
Μ' έγγραφό μας, αρ. πρωτ 210 / 20-2-2014, είχαμε ζητήσει άμεσα έλεγχο από το ΚΕ.Π.Ε.Κ. στον Όμιλο Εταιρειών DRUCKFARBEN AEBE, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής,                                                                     και έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :
περισσότερα.....

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ κ. ΠΑΝΤΑΖΗ (ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ)
Κύριε Ειδικέ,
Όπως γνωρίζετε πρόσφατα η εταιρεία «ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ»,Δημαράκη 20 Βοτανικός, απέλυσε το σύνολο του προσωπικού της χωρίς                                                                                                                                         να τους αποζημιώσει, επικαλούμενη μεταβίβαση (ενοικίαση) στην εταιρεία LOW POWER GREINTECH MON IKE.
περισσότερα.....

Νομική Υπηρεσία ΓΣΕΕ για επίδομα γάμου (Πλαστικά Θράκης)
Κύριοι,
Παρακαλούμε όπως γνωματεύσετε σχετικά με το επίδομα γάμου.
περισσότερα.....

Δελτίο Τύπου ( Πλαστικά Θράκης)
Για μια ακόμα φορά η συγκεκριμένη εταιρεία προκαλεί με την συμπεριφορά της τους εργαζόμενους που καθημερινά μοχθούν μέσα σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, πολλές φορές με ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της, σε Ξάνθη - Ιωάννινα – Θήβα.
περισσότερα.....

Αίτημα τριμερούς (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ- ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ)
Με το υπ’ αριθμ. 189/24-12-2014 έγγραφό μας έχουμε ζητήσει, να ορίσετε τριμερή συνάντηση με την εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, με έδρα τη Ριτσώνα Χαλκίδας, για τις απολύσεις των εργαζομένων, που πραγματοποίησε η προαναφερόμενη επιχείρηση.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΠΟYΤΣΑΝΗΣ 28-1-2014
Η Ομοσπονδία μας στηρίζει μ’ όλες τις δυνατότητες που έχει, την απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Εργατ/κού & Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπ/είων-Πυρηνελαιουργείων-Σπορελαιουργείων Καλλυντικών & Απορρυπαντικών, για απεργία όλου του κλάδου ( ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ-ΕΛΑΙΣ-ΜΙΝΕΡΒΑ-LEVER κ.ά.) στις 28/1/2014.
περισσότερα.....

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ.ΒΡΟΥΤΣΗ για ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ - ΙΝΤΕΡΚΕΜ
Κύριοι,
Στα μέλη της Ομοσπονδίας μας συγκαταλέγονται και οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ (εγκαταστάσεις εργοστασίου στη Θήβα) καθώς και εργαζόμενοι της
εταιρείας ΙΝΤΕΡΚΕΜ (εγκαταστάσεις εργοστασίου στην Αυλίδα Χαλκίδας).
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΡΙΠΙΔΗ-ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ) 15-1-2014
Με μια αισχρή δήλωση-καταγγελία, της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ, που αποτυπώνει ανάγλυφα την εποχή που βιώνουμε και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της πολιτείας για τον «σταυρό» που φορτώνονται οι εργαζόμενοι και ο λαός, απολύει το σύνολο των εργαζομένων.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΚΑΡΙΠΙΔΗ 9-1-2014)
Η Ομοσπονδία μας αποφάσισε την Παρασκευή 10/1/2014 και ώρα 8.00 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εργοστάσιο ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ, οδός Δημαράκη 20 Βοτανικός, το οποίο μεταβιβάστηκε στην εταιρεία LOW POWER GREINTECH MON IKE.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ 7-1-2014
Κλειστή βρήκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014, την πόρτα του εργοστασίου της εταιρείας « ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ », οι 22 εργαζόμενοι.
περισσότερα.....