Ανακοινώσεις 2011

 

 

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕΧ ΓΙΑ ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΒΑΕ
Κύριε Υπουργέ,
Η Επιστημονική Επιτροπή των ΒΑΕ στην οποία συμμετείχαμε με εμπειρογνώμονατον χημικό κ. Θ. Πομόνη, κατέληξε σε πόρισμα που κατά γενική ομολογία ήταν δίκαιο, αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας όλων των μελών και ιδιαίτερα του Προέδρου καθηγητή κου Θ. Κωνσταντινίδη. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί το πόρισμα στην πορεία αλλοιώθηκε, ποιοι παράγοντες, επιχειρηματικοί κύκλοι, παρενέβησαν και αγνοήθηκε, στην ουσία της, η επιστημονική τεκμηρίωση της επιτροπής, όπως επίσης και το κοπιώδες έργο των διαβουλεύσεων με τις διάφορες συλλογικότητες.
περισσότερα.....

ΑΛΛΟΙ 100 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
Μετά τη ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, που δεκάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί, άλλοι εκατό (100) εργαζόμενοι βρίσκονται σ' ένα καθεστώς πλήρους ανασφάλειας.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΠΑΛΗΣ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, παραμένουν απλήρωτοι απ' τον Οκτώβριο 2011, κάνοντας μαύρα Χριστούγεννα.
περισσότερα.....

ΣΤΕΓΑΣΗ ΟΕΧΒΕ 21-12-2011
Κύριοι,
Η Ομοσπονδία μας στεγάζεται απ' το 1947 επί της οδού Χαλκοκονδύλη 43,
σε γραφεία ιδιοκτησίας του ΕΤΕΑΜ. Το μίσθωμα δε, καταβάλλεται από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) στα πλαίσια της προβλεπόμενης νομοθεσίας για τη στέγαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.
περισσότερα.....

ΕΝΤΑΣΗ ΕΡΓΑΤ. ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ
Κύριοι, Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος στεγάζεται
από το 1947 στην οδό Χαλκοκονδύλη 43 στον τρίτο όροφο. Όπως καταλαβαίνετε είναι αδιανόητο για εμάς σήμερα, να μεταφερθούμε σ' άλλη διεύθυνση.
περισσότερα.....

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΒΑΕ
Στη σύσκεψη των Σωματείων – μελών μας, όλων των κλάδων της Χημικής Βιομηχανίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 16.12.2011 με θέμα «Εργασιακές Σχέσεις και νέα λίστα Βαρέων και Ανθυγιεινών» αποφασίστηκε η έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος:
περισσότερα.....

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΒΑΕ
Κύριοι,
Την Παρασκευή 16/12/2011 πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που οργάνωσε η Ομοσπονδία με τα Σωματεία – μέλη της για τη νέα λίστα των ΒΑΕ. Κοινή διαπίστωση,
περισσότερα.....

ΠΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΕ
Σας καλούμε να συμμετέχετε στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τα
Διοικητικά Συμβούλια των Σωματίων-μελών μας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο GOLDEN CITY, οδός Μάρνης 46, με θέμα :
περισσότερα.....

(ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΒΑΕ
Κύριε υπουργέ,
Με το έγγραφό μας, της 25/11/2011, σας εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας, ως αφορά τη νέα λίστα ΒΑΕ, που δώσατε στη δημοσιότητα.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μπράβο ! στον υπουργό Εργασίας.
Μπράβο ! στον τιμημένο συνδικαλιστή που κάποτε πάσχιζε και αγωνιζόταν για το καλό των εργαζομένων !Τι να πει κανείς για τους χαμαιλέοντες που μεταμορφώνονται από προστάτες σε δολοφόνους!
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΕΕ (DRUCKFARBEN-KRAFT ΧΡΩΜΑΤΑ)
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Καλούμε τις υπηρεσίες σας, τεχνική και κοινωνική επιθεώρηση, όπως προβούν άμεσα,σε έλεγχο του Ομίλου Εταιρειών DRUCKFARBEN ΑEΒΕ, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής,θέση Καλλιστήρι, Λεωφ. Μεγαρίδος.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΚΕΕ (ΑΡΓΩ ΚΟΡΩΠΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ)
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Καλούμε τις υπηρεσίες σας, τεχνική και κοινωνική επιθεώρηση, όπως προβούν άμεσα,σε έλεγχο της εταιρείας ΑΡΓΩ ΑΒΕΕ, με έδρα το Κορωπί, 1ο χλμ. Κορωπίου – Βάρης.
περισσότερα.....

ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ - ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ ΕΑΣ
Κύριοι Υπουργοί,
Διαφωνούμε ριζικά με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και την εφαρμογή
του ενιαίου μισθολογίου. Eιδικώτερα, είναι αδύνατο να έχουν πεδίο εφαρμογής στην
αμυντική βιομηχανία της χώρας μας, Ε.Α.Σ.(πρώην ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ), οι εφεδρείες και
το ενιαίο μισθολόγιο, διότι αναφερόμαστε σε βαριά βιομηχανία με εξειδικευμένη παραγωγική δραστηριότητα οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ 19-10-2011
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ;
Αυτό ήταν το σχέδιο της κυβέρνησης – τρόϊκας από την αρχή που ξεκίνησαν το έργο τους, εξαθλίωση του λαού, υποταγή στους «σωτήρες», ξεπούλημα της χώρας.
Πρόκειται για μια απίθανη κυβέρνηση που εκτελεί με ψυχραιμία το συμβόλαιο εξόντωσης του λαού της.
περισσότερα.....

ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ - ΕΝΙΑΙΟ ΕΑΣ
Κύριοι Υπουργοί,
Διαφωνούμε ριζικά με τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης και την εφαρμογή
τουενιαίου μισθολογίου.Eιδικώτερα, είναι αδύνατο να έχουν πεδίο εφαρμογής στην αμυντική βιομηχανία της χώρας μας, Ε.Α.Σ.(πρώην ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ), οι εφεδρείες και το ενιαίο μισθολόγιο,
περισσότερα.....

ΕΑΣ ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
Συνάδελφοι, -σες,
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, καλωσορίζει το Σωματείο και τους εργαζόμενους,
που με την απόφασή τους (15/9/2011) εντάσσονται στη δύναμη της, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια της Διοίκησής μας να μαζικοποιήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας, γατί μόνο οργανωμένοι και ενωμένοι θα μπορέσουμε να σταθούμε
όρθιοι και να αντισταθούμε στη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι.
περισσότερα.....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΒΑΕ
Κύριε Υπουργέ,
Την Πέμπτη 8/9/2011 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας συναντήθηκε πάλι, με την Επιτροπή ΚΒΑΕ, στην οποία συμμετείχαν οι: κ. Θεοχάρης Ευθύμιος, πρόεδρος, κ. Ξουράφης Νικόλαος, μέλος διοίκησης και κ.Παίδαρος Αρίστος, επιστημονικός συνεργάτης.
περισσότερα.....

ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σε ένα φαινόμενο που έχει λάβει ιδιαίτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια και στη χημική βιομηχανία.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ»
Η συγκεκριμένη επιχείρηση ενώ ήδη έχει απολύσει το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων σ΄ όλο τον όμιλο και στους εναπομείναντες εργαζόμενους είχε εφαρμόσει 3ημερη εβδομαδιαία απασχόληση, για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξαφνικά ανακοίνωσε στο προσωπικό την 30 Αυγούστου 2011 ότι ευχαριστεί το υπάρχον προσωπικό για τη θυσία και προσφορά τους στην
εταιρεία και ότι σταματά, από 1/9/2011 η 3ημερη απασχόληση και επαναφέρει την 5ημερη εβδομαδιαία απασχόληση .
περισσότερα.....

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ,
Η Ομοσπονδία μας κινήθηκε στην κατεύθυνση πραγματοποίησης του τακτικού της
συμβουλίου στις 9 Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη Δ.Ε.Θ. και την προγραμματισμένη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των εργαζομένων της 10ης Σεπτεμβρίου 2011.Δυστυχώς όμως, τα οικονομικά της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να καλύψουν ένα τέτοιο κόστος που είναι αυξημένο κατά πολύ, λόγω της Δ.Ε.Θ.
περισσότερα.....

NIKAR ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕΠΕ
Κύριε Γραμματέα,
Σας γνωρίζουμε ότι από τις 20/6/2011 που έγινε έλεγχος από την Τεχνική Επιθεώρηση του ΚΕΠΕΚ Αθηνών και Κρήτης, στη βιοτεχνία Μηχανικών Στυπιοθλιπτών «NIKAR Γ.Νικολόπουλος – Β.Καραγιάννης», μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα σχετικά με τις υποδείξεις των Επιθεωρητών, γι΄ αυτό περιμένουμε τον επανέλεγχο της βιοτεχνίας.
περισσότερα.....

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ (01/08/11)
Την Πέμπτη 28-7-2011 η Διοίκηση του Ομίλου ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ απέστειλε κάλεσμα συνάντησηςστο Σωματείο της ΙΝΤΕΡΚΕΜ Α, θυγατρική της Νεοχημικής με έδρα την Αυλίδα Χαλκίδος καιτους ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 38 απολύσεις εφαρμόζοντας το νόμο τηςκυβέρνησης Παπανδρέου που επιτρέπει ποσοστό απολύσεων 5% κάθε μήνα.
περισσότερα.....

ΣΥΝΑΝΤ. ΜΕ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ ΓΙΑ ΒΑΕ (01/08/11)
Την Παρασκευή 29-7-2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνδικαλιστικών και εργοδοτικών φορέων με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μας. Το θέμα της συνάντησης ήταν το τελικό πόρισμα της διαρκούς επιτροπής κρίσεων βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
περισσότερα.....

ΕΛΕΓΧΟΣ Τ.Κ.Ε. ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ 'ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.'
Θέμα : Παρέχονται πληροφορίες
Σχετ : α. Το με αριθμ. πρωτ. 624/17.11.10 έγγραφό σας
β. Το με αριθμ. πρωτ. 626/22.11.10 έγγραφό σας
Σε απάντηση των ανωτέρω σχετικών σας γνωρίζουμε τα εξής :
περισσότερα.....

ΝΕΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΔΣ (ΑΠ 640 / 280111)
Σας γνωρίζουμε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας που προέκυψε στην ολομέλεια της 29ς Ιανουαρίου 2011.
περισσότερα.......

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΚΑΡΙΠΙΔΗ (ΑΠ 636 / 030111)ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
(ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ)
Η διοίκηση της εταιρεία «ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΡΙΠΙΔΗ ΑΒΕΕ» στο Βοτανικό παρουσιάζει πλήρωςπαραβατική συμπεριφορά σε ό,τι αφορά στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν τις εργασιακέςσχέσεις και συγκεκριμένα, στερεί από τους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τριών μηνώνκαθώς και το δώρο των Χριστουγέννων.
περισσότερα.....