Ανακοινώσεις 2016

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ   23 / 12 / 2016                                                                                       

ΤΑ ΕΑΣ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ  ΜΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!!

       Με  ξόρκια και μάγια δεν  σώζονται  οι  εταιρείες. Η κυβέρνηση, που τόσα υποσχέθηκε, η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε τη έτοιμη λύση για την αμυντική βιομηχανία της χώρας, σήμερα οδηγεί τα ΕΑΣ, με μαθηματική ακρίβεια, στο κλείσιμο

περισσότερα........................

ΠΡΟΣ : - ΠΡΟΕΔΡΟ  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΘΗΝΑ    20 / 12 / 2016

Κύριε Πρόεδρε,  Πρόσφατα κατά την επίσκεψή σας στη Θράκη, μιλήσατε στην Κομοτηνή και στην τοποθέτησή σας αναφερθήκατε στην υγιή επιχειρηματικότητα αλλά και στις υγιείς εργασιακές σχέσεις.

περισσότερα.............................

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ   19 / 12 / 2016                                                                                      

  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ !!!

  Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τον αγώνα που δίνει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Ελευσίνας, που ανήκει στη δύναμη μας, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση ξεπουλήματος του εργοστασίου των ΕΑΣ Ελευσίνας που αποφάσισαν η κυβέρνηση και η Διοίκηση των ΕΑΣ.

περισσότερα....................

ΠΡΟΣ : ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ  κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ                                                                             ΑΘΗΝΑ      14 / 12 / 2016

Κύριε  Ειδικέ,  Η εταιρεία Κώστας Γεωργίου Α.Ε που δραστηριοποιείται στην βιομηχανική περιοχή της Αυλώνας Αττικής, 52ο χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, με αντικείμενο παραγωγής πλαστικές και χάρτινες τσάντες και σακούλες, δεν τηρεί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ   12 / 12 / 2016

ΠΕΝΤΕ(5)  ΧΡΟΝΙΑ  ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  ΣΤΙΣ  ΧΗΜΙΚΕΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ  ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

Η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας μετά την απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση της 30/11/2011 με υπουργό τον κ. Κουτρουμάνη που περιέργως εξαιρούσε από τα ΒΑΕ ολόκληρους κλάδους και θέσεις εργασίας της χημικής βιομηχανίας.

πεισσότερα................ 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ    6 / 12 / 2016

      ΣΤΙΣ  8  ΔΕΚΕΜΒΡΗ   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  

Άλλος  ένας Προϋπολογισμός έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στον κόσμο της εργασίας, στους ανέργους, στους συνταξιούχους.  Οι μνημονιακές απαιτήσεις δεν έχουν τέλος, παρά τις ήδη διαλυμένες σχέσεις εργασίας  η κυβέρνηση, κάτω από τις απαιτήσεις  των θεσμών, προχωρά  σε ακόμα περαιτέρω υποχωρήσεις.

περισσότερα.....................

ΠΡΟΣ : ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ   ΑΘΗΝΑ      6 / 12 / 2016

Κύριε Ειδικέ,  Ως Ομοσπονδία γίναμε αποδέκτες της σοβαρής καταγγελίας του  «Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της εταιρείας Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων Ελευσίνας και στις αποθήκες των Δερβενοχωρίων».

περισσότερα................

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ-  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ      11 / 11 / 2016

Κύριοι              

Σας καλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση για την παράνομη απόλυση του μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας και προέδρου του Συνδικάτου στις Χημικές Βιομηχανίες Βορείου Ελλάδος συναδέλφου Νίκου Τοσιούδη

περισσότερα................

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ     ΑΘΗΝΑ   28 / 11 / 2016

ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΜΥΝΤΙΚΑ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ  ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ  ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ

Η Ομοσπονδία μας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά συστήματα για να μην κλείσει η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία της Χώρας σε πυρομαχικά, όπλα και οπλικά συστήματα. Δυστυχώς όμως από τα μεγαλεπήβολα σχέδια επί χάρτου της κυβέρνησης που ψηφίστηκε με σύνθημα το σκίσιμο των μνημονίων και πραγματοποίησε το παραπέρα σκίσιμο της κοινωνίας, έτσι και στα ΕΑΣ οι καλύτερες μέρες που υποσχέθηκαν μεταμορφώθηκαν σε μέρες θανάτου για την εταιρεία και τους εργαζόμενους.

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ     19 / 9 / 2016

 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΣΤΟ  ΠΛΕΥΡΟ  ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ;

 Πρόσφατα, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που απαρτιζόταν από τους βουλευτές: Σερρών κ. Καραμανλή Κων/νο, Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα  Μανώλη, Πιερίας  κ. Κουκοδήμο Κων/νο, και Καβάλας κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο, , επισκέφθηκε την Καβάλα προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα του Νομού.

περισσότερα.................

ΠΡΟΣ:  - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ  - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ &ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ   13 / 9 / 2016

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,             

 Παρακαλούμε να ορίσετε άμεσα τριμερή συνάντηση που εκκρεμεί, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, με την εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ  A.E., που έχει έδρα τη Θήβα

περισσότερα............

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ               

H  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΕΙΝΑΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ 

 Στην πόλη της Καβάλας συντελείται ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας απολύθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους ή για να ακριβολογούμε το σύνολο αυτών που δεν υπέκυψαν στις παράλογες απαιτήσεις του εργοδότη, συνολικά 180 εργαζόμενοι – 180 οικογένειες.

περισσότερα...........

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στα Λιπάσματα της Καβάλας που γίνεται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους.

περισσότερα................

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ    ΑΘΗΝΑ    25 / 8 / 2016

ΘΕΜΑ : ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ Ν’ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Θ’ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ

         Κύριε Πρωθυπουργέ,

         Πάνω από πέντε μήνες οι εργαζόμενοι της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες αντιστεκόμενοι στα παράλογα σχέδια του γνωστού σ’ εσάς κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

περισσότερα.............

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ     1 / 8 / 2016

   ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ  ΣΤΟΝ  ΚΛΑΔΟ  ΤΩΝ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

 Η Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε να μετατρέψει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε απεργία διαρκείας στον κλάδο των Λιπασμάτων.  Με την απόφασή μας αυτή θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την αποφασιστικότητα, την αγωνιστικότητα και τη δυναμική των εργαζομένων να αντισταθούν στη βαρβαρότητα του εργοδότη.

περισσότερα............

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ       29/07/2016

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ  ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο αγώνας  των εργαζομένων, συνεχίζεται δυναμικά και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Η  προσπάθεια του εργοδότη, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων, να τους τρομοκρατήσει και να τους εξαντλήσει οικονομικά  όχι μόνο το στόχο αυτό δεν πέτυχε, αλλά τους ενώνει ακόμα  περισσότερο.

περισσότερα...........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           29/7/16    

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η οποία - ακολουθώντας προφανώς άνωθεν "εντολές"- προχώρησε στην προσαγωγή του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος Ε. Θεοχάρη, κατά την ώρα που έπραττε το συνδικαλιστικό του καθήκον.

περισσότερα..............

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ          ΑΘΗΝΑ       27 / 7 / 2016

H ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 

Εκτιμώντας την κατάσταση στον κλάδο των Λιπασμάτων και τηρώντας την απόφαση της  Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας , της 21/7/2016, συνεχίζουμε με νέα 48ωρη  απεργία από την Πέμπτη 28/7/2016  και ώρα 6.00 π.μ.

περισσότερα....................

ΠΡΟΣ :ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΕΡΓΑΣΙΑΣκ.ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ       ΚΟΙΝ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ

Κύριε Υπουργέ,   Η Ομοσπονδία Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατ/λικό Κέντρο Θήβας είναι κοινοί αποδέκτες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ καθώς και της εταιρείας ΠΛΕΞΑΚΟ, που είχαν ως έδρα τη Θήβα.

περισσοτερα........................                                 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ, ΚΥΡΙΕ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ…ΣΤΟ  ΤΕΛΟΣ… ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ!!!

Σε άλλες έξι παράνομες και καταφανώς καταχρηστικές απολύσεις χωρίς αποζημίωση προχώρησε σήμερα η Διοίκηση της ELFE – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ, ανεβάζοντας το σύνολο των απολυμένων από τη μοναδική λιπασματοβιομηχανία της χώρας σε… 51 μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα! Μεταξύ αυτών, ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ      21 / 7 / 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη  21/7/2016 και ώρα 8.00 π. μ. συνεδρίαση της Διοίκησης  της Ομοσπονδίας μας με μοναδικό θέμα : «Απόφαση νέας Απεργίας στον κλάδο των Λιπασμάτων».

περισσότερα................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ     18 / 7 / 2016

ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

 Πραγματοποιήθηκε στις 14/7/2016 συνάντηση των Σωματείων ΕΑΣ με την παρουσία και του προέδρου της Ομοσπονδίας μας, με τον Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσα.

περισσότερα......................     

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Την  Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016, έληξε η προθεσμία που είχε δοθεί από το Υπουργείο Εργασίας στους εργαζόμενους στα ELFE - Ελληνικά Χημικά και Λιπάσματα - και στην διοίκηση της εταιρείας ώστε να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με σκοπό την εξεύρεση συνθετικής και δημιουργικής λύσης στη βάση των προτάσεων του Υπουργού Εργασίας για την άρση-ανάκληση των απολύσεων.

περισσότερα......................

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δελτίο Τύπου          Αθήνα, 18/07/2016

Για τα ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Από τότε που το Υπουργείο Εργασίας (Μάρτιος 2016) ασχολήθηκε με την υπόθεση έγιναν 4 τριμερείς συναντήσεις και πάρα πολλές διμερείς επαφές με την επιχείρηση και τους εργαζόμενους.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           ΑΘΗΝΑ    15 / 7 / 2016

 ΝΟΜΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙΚΤΡΑ   ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ

Οι γνωστοί – άγνωστοι με πολύ αγώνα  κατάφεραν να καταστρέψουν το site της Ομοσπονδίας μας, παρόλο  τις δικλείδες ασφαλείας που είχε.  Προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια στη δημοσίευση των καταγγελιών  μας,  για τα τεκταινόμενα στα Λιπάσματα Καβάλας.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ      11 / 7 / 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ Ν. ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Με λεωφορεία κατεβαίνουν στην Αθήνα οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Ν.Καρβάλης Καβάλας  για να διαμαρτυρηθούν  στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος τους από τον  ιδιοκτήτη της επιχείρησης,  τον   γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Λαυρεντιάδη.

περισσότερα.............................

ΠΡΟΣ : ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ   ΑΘΗΝΑ    8 / 7 / 2016

 Κύριοι  

Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ανήκουν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης στην Καβάλα, που εδώ και δύο μήνες βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις με στόχο  να ακυρώσουν τα σχέδια της εταιρείας που θέλει εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

περισσότερα.....................                                                             

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ  06/07/2016   

Η  ΩΡΑ  ΤΩΝ  ΕΥΘΥΝΩΝ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΗΡΘΕ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΚΡΥΒΕΤΕ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ   ΚΑΒΒΑΛΑΣ

 Περίπου δυο μήνες οι εργαζόμενοι αντιστέκονται μόνοι τους στις εγκληματικές ενέργειες που πραγματοποιούνται από τη Διοίκηση της εταιρείας εις βάρος των εργαζομένων, εις βάρος της Εθνικής ,της αγροτικής, της τοπικής οικονομίας

περισσότερα............................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -  Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α              ΑΘΗΝΑ     01/07/2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ;;;;;;;;;;;;;;

Τα ίδια αυτά στελέχη της σημερινής Κυβέρνησης ήταν που ως Αντιπολίτευση έσκιζαν τα ιμάτια τους στις πολιτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης. Έταζαν τα πάντα στους πάντες. Συμπαραστέκονταν στον κάθε πικραμένο. Παραβρίσκονταν παντού σε κάθε ΑΠΕΡΓΙΑ, σε κάθε εκδήλωση της γειτονιάς. Είχαν έτοιμο το σχέδιο επαναφοράς των εργασιακών σχέσεων.

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ              ΑΘΗΝΑ      27 / 6 / 2016

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 27/6/2016 και ώρα 14.00 μ. μ. συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας όπου αποφασίστηκε ομόφωνα 48ωρη Απεργία στον κλάδο των Λιπασμάτων , από Τετάρτη 29/6/2016 και ώρα 6.00 π.μ έως και Παρασκευή 1/7/2016 και ώρα 6.00 π.μ.

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ     24/06/2016

ΟΤΑΝ  ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΕΙ  ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ  ΤΙ ΛΥΣΗ  ΘΑ ΔΩΣΕΙ  Ο ΑΓΩΝΑΣ Η  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ  ΑΝ  ΔΕ  ΒΡΕΘΕΙ  ΛΥΣΗ

Ο αγώνας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας είναι μονόδρομος και θα δοθεί στις  πύλες του εργοστασίου. ΤΑ  ΣΧΕΔΙΑ  ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΕΝ  ΘΑ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ Οι καθημερινές προκλήσεις του γνωστού υποτιθέμενου επιχειρηματία δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

περισσότερα...................

  ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ                  ΑΘΗΝΑ    23 / 6 / 2016

    ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ

Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας εντάσσονται εργαζόμενοι των εργοστασίων γόμωσης πυρομαχικών των ΕΑΣ καθώς και των Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης. Σήμερα οι εργαζόμενοι των δύο αυτών εργασιακών χώρων, από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που χρήζουν άμεσα την έμπρακτη, ουσιαστική σας παρέμβαση ώστε να υπάρξουν λύσεις που να διασφαλίζουν στην απρόσκοπτη λειτουργία τους

περισσότερα.....................

ΠΡΟΣ : -ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ  - ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  κ. ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ                                                                                    ΑΘΗΝΑ   21 / 6 / 2016

ΘΕΜΑ :  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ

Σας ενημερώνουμε για την ανάγκη προγράμματος υποστήριξης ανέργων σε μια σειρά επιχειρήσεων που έκλεισαν  από τους κλάδους που εκπροσωπούμε. Στη σημερινή εποχή της φτώχειας και της εξαθλίωσης είναι βέβαιο ότι όποιος χάνει τη δουλειά του δεν έχει καμία δυνατότητα εξεύρεσης νέας εργασίας για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ             ΑΘΗΝΑ      15 / 6 / 2016

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ»   ΝΟΝΟΣ  Ο  ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ !!!

«Με βαθειά πίστη στα συνδικαλιστικά ιδεώδη της οφειλόμενης εργατικής αλληλεγγύης…».  Η ειρωνεία στο μεγαλείο της !!!  Με αυτή τη θέση ξεκινάει την Ανακοίνωσή του το Σωματείο που ίδρυσε ο νονός - εργοδότης με την εφευρετική ονομασία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ».

περισσότερα..............................

ΑΝΟΙΚΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ        ΑΘΗΝΑ    14 / 6 / 2016

ΚΑΠΟΙΟΙ  ΣΤΑ  ΕΑΣ  ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ  ΨΥΧΙΑΤΡΟ

Η Ομοσπονδία μας πάντα ήθελε, και έτσι θα συνεχίσει ν’ αντιμετωπίζει τα προβλήματα, μακριά  και έξω από κομματικές γραμμές. Στην Ελλάδα των μνημονίων, στη χώρα της εξαθλίωσης και της μιζέριας  καθημερινά προσθέτονται νέα θύματα στο βωμό των εφαρμοζόμενων ακραίων πολιτικών.

περισσότερα......................

ΠΡΟΣ : -ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ - ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ.ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ                                                               ΑΘΗΝΑ   13 / 6 / 2016

  ΘΕΜΑ :  ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ

  Σας ενημερώνουμε για το πραγματικό δράμα που αντιμετωπίζουν οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ. Από το 2010 η εταιρεία έπαψε να λειτουργεί με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να οδηγηθούν στο δρόμο της ανεργίας χωρίς στην ουσία να έχουν χαρτί απόλυσης, χωρίς  καταβολή  δεδουλευμένων,  χωρίς αποζημίωση.

περισσότερα...........................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ   10 / 6 / 2016

      ΑΠΕΡΓΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΑΣ      

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ προχώρησαν χθες (9/6/2016) σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αιτώντας επιτέλους η κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που χρειάζονται για μια αναπτυξιακή πορεία  της εταιρείας.

περισσότερα.........................

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                 ΑΘΗΝΑ      10 / 6 / 2016

ΣΟΒΑΡΟΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ  ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ  ΣΤΑ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ  ΚΑΒΑΛΑΣ

Πρωτοφανείς,  για τα ελληνικά δεδομένα, είναι οι παρανομίες  της Διοίκησης της εταιρείας Λιπασμάτων Καβάλας ιδιοκτησίας του γνωστού, για τις μεθόδους του, επιχειρηματία  κ. Λαυρεντιάδη.

περισσότερα.......................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ            ΑΘΗΝΑ     8 / 6 / 2016

ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΑΣ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Πολλά έχουμε ακούσει για τις θετικές προθέσεις της σημερινής κυβέρνησης και των υπουργών της με κορυφαία υπόσχεση το σχίσιμο του μνημονίου και την επαναφορά όλων των εργασιακών σχέσεων που είχαν αφαιρεθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις.

περισσότερα................

ΠΡΟΣ :  ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ  κ. ΣΟΥΚΟ    ΑΘΗΝΑ       7 / 6 / 2016

Κύριε Ειδικέ,  Στο εργοστάσιο λιπασμάτων Καβάλας οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας έχει γίνει καθεστώς. Οι μονομερής βλαπτικές ενέργειες και συμπεριφορές  της εταιρείας δυστυχώς περνούν απαρατήρητες απ’ τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

περισσότερα............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ     6 / 6 / 2016

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΑΣ      

Οι εργαζόμενοι της μοναδικής Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας σε πυρομαχικά και οπλικά συστήματα, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργείων.  ΑΝΤΙ  ΓΙΑ  ΑΣΠΡΕΣ  ΜΕΡΕΣ -  ΜΑΥΡΑ  ΣΥΝΝΕΦΑ  ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ  ΤΑ  ΕΑΣ

περισσότερα........................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ       ΑΘΗΝΑ      30 / 5 / 2016

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ !!!

Ο μέγας και γνωστός αυτός επιχειρηματίας, που εμφανίστηκε ως  επιχειρηματικό δαιμόνιο,  δραστηριοποιείται και πάλι, δημιουργώντας εταιρείες φαντάσματα !!! Αυτός  που τη μια μέρα δημιουργούσε επιχειρήσεις και την επόμενη τις έκλεινε. Αυτός που το τραπεζικό σύστημα απλόχερα τον χρηματοδοτούσε, χωρίς προαπαιτούμενα και εγγυήσεις.

περισσότερα....................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ      ΑΘΗΝΑ    20 / 5 / 2016

ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ – ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ - ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ

Με αφορμή τις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αναδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους συσχετισμούς παραταξιακών δυνάμεων μέσα από διαδικασίες αποκλεισμών ή συμμετοχής ανάλογα σε ποια παράταξη θα κινηθούν οι σύνεδροι.

περισσότερα......................

ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ    ΑΘΗΝΑ    19 / 5 / 2016

Θέμα : Συμμετοχή στη συμφιλιωτική διαδικασία του Σωματείου Εργαζομένων Βιομηχανίας  Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης Καβάλας

Κύριοι, Στις 17/5/2016 με αρ. πρωτ. 197,  το Σωματείο Εργαζομένων Βιομηχανίας  Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης Καβάλας,  σας ζητά τη σύγκληση συμφιλιωτικής συνάντησης με τη Διοίκηση της εταιρείας

περισσότερα......................

ΠΡΟΣ :  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΒΑΛΑΣ    ΑΘΗΝΑ    13 / 5 / 2016

Συνάδελφοι,  Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη και το έργο μας δύσκολο σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές με τις ακραίες εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές που καθημερινά συντρίβουν όλο και περισσότερο τα εργασιακά δικαιώματα.

περισσότερα....................

ΠΡΟΣ : - ΠΡΟΕΔΡΟ Β.Φ.Λ. Ν.ΚΑΡΒΑΛΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΡΓΑΤ.Β.Φ.Λ. ΝΕΑΣ ΚΑΡΒΑΛΗΣ          ΑΘΗΝΑ    10 / 5 / 2016

Κύριε Πρόεδρε,  Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας ανήκουν και οι εργαζόμενοι της εταιρείας Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης αλλά και το σύνολο των εργαζομένων σε εταιρείες Λιπασμάτων.

περισσότερα..................

ΠΡΟΣ :  ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ  «ΧΡΩΣΤΙΚΗ Α.Ε.» κ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟ

Κύριε Διευθύνων Σύμβουλε, Κατόπιν συνεννοήσεως κατά την συμφιλιωτική συνάντηση που είχαμε μαζί σας και με την Επιθεώρηση Εργασίας Παλλήνης

περισσότερα...................

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ     ΑΘΗΝΑ  05/05/2016

ΟΛΟΙ  ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Η ανακολουθία λόγων και πράξεων ταυτίζεται απόλυτα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από το σκίσιμο των μνημονίων και την επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, οδηγούμαστε στη παραπέρα φτωχοποίηση της κοινωνίας.

περισσότερα...................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     ΑΘΗΝΑ  22 /4 /2016                                                                                                                                                                                           Η  ΤΙΜΩΡΙΑ  ΤΟΥ  ΔΕΣΠΟΤΗ !!!

Ως Ομοσπονδία πολλές φορές έχουμε αναγκαστεί να καταγγείλουμε ακραίες συμπεριφορές εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων. Πρωτίστως όμως,  ως πολιτική της Ομοσπονδίας,  προβάλλουμε το διάλογο για την επίλυση των διαφορών που εκ των πραγμάτων προκύπτουν.

περισσότερα..........................

ΠΡΟΣ :  ΔΙΟΙΚΗΣΗ SKOT A.E.     ΑΘΗΝΑ  22 /4 /2016                                                                                                                                                                                                                                                                                                       ΘΕΜΑ : Πρόταση συνάντησης με την Διοίκηση της εταιρείας “SKOT A.E.”

Κύριοι, Όλοι γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις Διοίκησης της εταιρείας και Σωματείου Εργαζομένων είναι διαταραγμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

περισσότερα.........................

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                                                                                                                                                       ΘΕΜΑ: Εγκλωβισμός μητέρων που εξασφάλιζαν συνταξιοδότηση με το Ν.3863/2010

   Στις 4-12-2013 εκδόθηκε η εγκύκλιος 68 που αυθαίρετα και χωρίς κανένα έρεισμα του νόμου δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα για τις μητέρες που βάσει του νόμου εξασφάλιζαν δικαίωμα συνταξιοδότησης

περισσότερα.............................    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΑΘΗΝΑ    1 / 4 / 2016

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ                                                                                                   

 Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας λιπασμάτων   Ν. Καρβάλης, Καβάλας, για να ακυρώσουν την απόφαση, της Διοίκησης της εταιρείας, να σταματήσει κάθε διάλογο για την υπογραφή της ΣΣΕ, στέλνοντάς τους τελεσίγραφο που καταργούσε όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα και περιελάμβανε μειώσεις έως και 40%.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ    28 / 3 / 2016

ΠΥΡΚΑΓΙΑ   ΞΕΣΠΑΣΕ   ΣΤΗΝ   DRUCKFARBEN                                                                                                                                                                          

Στις 11.00 π.μ. σήμερα, 28/3/2016, ξέσπασε πυρκαγιά στο τμήμα μελανιών στην DRUCKFARBEN AEBE, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Καλλιστήρι, Λεωφόρος Μεγαρίδος. 

περισσότερα....................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ      23 / 3 / 2016

Η  CONTITECH   Α. Ε. ΕΚΛΕΙΣΕ   ΟΡΙΣΤΙΚΑ   ΤΟ   ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ   ΙΜΑΣ   Α.Ε

140 εργαζόμενοι προστέθηκαν στους χιλιάδες ανέργους της χώρας μας. Η γερμανική εταιρεία CONTITECH A.E. για πάρα πολλά χρόνια συσσώρευσε κέρδη και ως μοναδικός προμηθευτής εδώ και 40 χρόνια ταινιόδρομων και ιμάντων της ΔΕΗ.

περισσότερα.....................

 ΠΡΟΣ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ  Κο  ΑΛΕΞΗ  ΤΣΙΠΡΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ, η Ομοσπονδία μας, το Σωματείο εργαζομένων ΙΜΑΣ Α.Ε.  σας καλούν να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για το θέμα που έχει προκύψει από την αναγγελία κλεισίματος της Εταιρείας  Contitech  ΙΜΑΣ Α.Ε.   που θα έχει σαν αποτέλεσμα, να προστεθούν στον κατάλογο των ανέργων ακόμα 150 εργαζόμενοι

περισσότερα..........................

ΠΡΟΣ :Υπ.Εργασίαςκ.Γ.Κατρούγκαλο   ΑΘΗΝΑ     13/3/2016
ΔΙΑΚΟΠΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΚΗΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ  ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  CONTITECH  ΙΜΑΣ  Α.Ε.
Κύριε Υπουργέ,
με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 13/03/2016 η μητρική Εταιρεία της Contitech A.E.  ανακοίνωσε την διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας της  Εταιρείας  ΙΜΑΣ Α.Ε. 
                                                                                      
περισσότερα............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ     13/3/2016
Η   CONTITECH   ΚΛΕΙΝΕΙ  ΤΟ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  ΙΜΑΣ Α.Ε.
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν, τα Διοικητικά  λάθη, τις εγωκεντρικές συμπεριφορές, τις απερίσκεπτες κινήσεις με αποφάσεις που κινούνται στα όρια εκδικητικών κινήσεων.

περισσότερα............................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                ΑΘΗΝΑ        4 / 3 / 2016

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 9 ΜΑΡΤΗ 2016 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Ομοσπονδία μας, θα συμμετέχει ενεργά και δυναμικά στην απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ  ώστε να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στοχεύει στην παραπέρα διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης

περισσότερα...............         

ΠΡΟΣ : ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.

Την Δευτέρα 25/1/2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλιωτική στο Υπουργείο σας για την ανάκληση καταχρηστικών απολύσεων

περισσότερα...............               

ΠΡΟΣ : ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ  

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΞΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ    

Στις 9/2/2016  με έγγραφό μας ζητούσαμε να πραγματοποιήσετε συμφιλιωτική σύσκεψη ως  θέμα συζήτησης είχαμε θέσει την παραβατική συμπεριφορά

περισσότερα...............             

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ     17-2-2016

 ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΩΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ Ε.Α.Σ. ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 12-2-2016 εν κρυπτώ και παράνομα η Διοίκηση των ΕΑΣ αποφάσισε και πραγματοποίησε έξι απολύσεις με την αστεία αιτιολογία ότι τους θεωρεί μη συνεργάσιμους.  Οι συγκεκριμένες απολύσεις ήταν κεραυνός εν αιθρία για το σύνολο των εργαζομένων.

 περισσότερα.........................

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ         ΑΘΗΝΑ     16-2-2016  

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ

Ο Θεός να μας φυλάει από εκπροσώπους της Εκκλησίας που η εκδίκηση είναι το ζητούμενο γι’ αυτούς. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων π. Νεκτάριος  Ντόβας, πρόταξε την εκδίκηση απέναντι στους άμοιρους εργαζόμενους που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για τη στέρηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων

 περισσότερα.....................

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ  - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ   ΑΘΗΝΑ 09 /02/2016           Κύριοι,                                                                                                                                                                                                                                                     Σύμφωνα με διασταυρωμένη καταγγελία που έχουμε ως Ομοσπονδία, η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Δια ποντίων Νήσων διαθέτει βιοτεχνία κηροπλαστικής  όπου σήμερα εργάζονται δύο εργαζόμενοι

περισσότερα..........................

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Τη Δευτέρα 1/2/2016 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει των άρθρων 3α του Ν.3996/2011 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) και 13 του Ν.1876/1990

περισσότερα..................

 

ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ   4  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016

ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κανείς πλέον δεν δικαιούται να απέχει από τον γενικό ξεσηκωμό. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, κάθε Έλληνας έχει προσωπική ευθύνη απέναντι στη ζωή του, στην οικογένειά του, στα παιδιά του. Μια ακόμη κυβέρνηση υποσχέθηκε τον παράδεισο και μας οδηγεί πιο βαθιά στην κόλαση.

περισσότερα.............

Σύγκληση συμφιλιωτικής σύσκεψης.«ContiTech ΙΜΑΣ Α.Ε.»    Αθήνα, 27-1-2016

περισσότερα..............

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ

Τη Δευτέρα 25/1/2016 και ώρα 12:00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συμφιλίωσης στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βάσει των άρθρων 3α του Ν.3996/2011 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) και 13 του Ν.1876/1990

περισσότερα...........

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     ΑΘΗΝΑ     28 / 1 / 2016
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΗΣ  CONTITECH  ΙΜΑΣ  Α.Ε.
Η ανικανότητα της διοίκησης του γεν. διευθυντή κ. Παπουτσόγλου έχει καταστροφικά αποτελέσματα που καλούνται να τα πληρώσουν, για μία ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι.
περισσότερα..................

ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ &   ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΘΗΝΑ   27 / 1 / 2016

 Κύριοι,               

Ζητάμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, με θέμα την πρόθεση της Διοίκησης της εταιρείας CONTITECH IMAΣ Α.Ε., με  έδρα το Βόλο, να προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για δεκαοκτώ (18) εργαζόμενους.

περισσότερα........

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ   27 / 1 / 2016

ΤΕΛΟΣ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ  SKOT  Α.Ε

Μετά από δεκαήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων,  η απεργία έληξε. Εργαζόμενοι και εργοδότης συμφώνησαν σε θέματα διαφορετικών προσεγγίσεων. Κανείς εργαζόμενος δεν έχασε τη δουλειά του και όλοι μαζί επέστεψαν στην εργασία τους.

περισσότερα.................

Σύγκληση σύσκεψης ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε

περισσότερα...............

Σύγκληση συμφιλιωτικής σύσκεψης ΣΚΟΤ

περισσότερα .................

ΠΡΟΣ :  ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  -  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
               ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                                                                         ΑΘΗΝΑ      21 / 1 / 2016
Κύριοι,             
 Σας καλούμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση για να συζητήσουμε :
-  την παράνομη απόλυση εργαζομένου στην εταιρεία SKOT A.E., με έδρα τη Μάνδρα Αττικής,
- τη μη καταβολή δεδουλευμένων, μισθός Δεκεμβρίου και προκαταβολή Ιανουαρίου
περισσότερα.....................

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ      ΑΘΗΝΑ      20 / 1 / 2016
ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ SΚΟΤ
       Δύο κλούβες των ΜΑΤ, πέντε περιπολικά της αστυνομίας, βρέθηκαν σήμερα στις 5:00 π. μ. έξω απ’ το εργοστάσιο της SΚΟΤ στη Μάνδρα Αττικής* με μοναδικό σκοπό να φυγαδεύσουν στην ουσία τους επτά (7) απεργοσπάστες
περισσότερα.................

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ     ΑΘΗΝΑ   19 / 1 / 2016
Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ SKOT ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ
Mε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία SKOT, αντί να απαντήσει σοβαρά στα ερωτήματα του Σωματείου ακολουθεί για ακόμα μια φορά τη συσκότιση προσπαθώντας να θολώσει, το ήδη θολό τοπίο που έχει δημιουργήσει.
περισσότερα.................

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΜΟΙΒΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΘΗΝΑ  15 / 1 / 2016
Κύριοι,             
 Σας καλούμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, για να συζητήσουμε τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν με την αιτιολογία του παραδειγματισμού, στην εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ  A.E., με έδρα τη Θήβα.
περισσότερα.............

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ     ΑΘΗΝΑ    13 / 1 / 201   Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ

Ο Γενικός Διευθυντής κ. Σηφάκης Αντώνιος της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. του Ομίλου Φιλίππου, με έδρα τη Θήβα, ενώ απέλυσε εργαζόμενους για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι με την αιτιολογία αστοχία στο παραγόμενο προϊόν, σήμερα παριστάνει την στρουθοκάμηλο.

περισσότερα...............

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ      ΑΘΗΝΑ   13 / 1 / 2016    H  AΣΤΥΝΟΜΙΑ  ΣΤΗΝ  ΕΙΣΟΔΟ  ΤΟΥ  ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ  SKOT  Α.Ε.

Ο εργοδότης της εταιρείας Απορρυπαντικών  SKOT Α.Ε. κάλεσε την αστυνομία για να μην παρεμποδιστούν  εργαζόμενοι της επιχείρησης να εργαστούν!!!  Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της εταιρείας αποφάσισαν ομόφωνα να απεργήσουν λόγω απόλυσης για ασήμαντη αφορμή.

περισσότερα.................

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ        ΑΘΗΝΑ      11 / 1 / 2016    ΧΙΤΛΕΡΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕ     Η   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   ΤΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ    ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ  ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός ξεπερνάει κάθε λογική. Η Διοίκηση της εταιρείας με διαδικασίες εξπρές, απέλυσε τρεις εργαζόμενους (8/1/2016) με το σκεπτικό του παραδειγματισμού για το σύνολο των εργαζομένων !!! Είναι η ωμή πραγματικότητα που ο Γενικός Διευθυντής κ. Σηφάκης με ύφος καρδινάλιου, δεν δίστασε να την προβάλει.

περισσότερα..........................

                              

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          ΑΔΙΟΡΘΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΗ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
                              ΤΗΣ CONTITECH ΙΜΑΣ Α.Ε.
Πραγματικά απορούμε για τον τρόπο διοίκησης που στην ουσία δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα της εταιρείας αλλά κυρίως στοχοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της.
Η ίδια διοίκηση, οι ίδιοι άνθρωποι το 2014, προσπάθησαν να επιβάλουν, όχι γιατί το είχαν ανάγκη, αλλά μόνο και μόνο επειδή το προέβλεπε ο Νόμος,  το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, παρόλο ότι ήταν πάντα κερδοφόρα ακόμη και το 2014 και το 2015
περισσότερα...........................