Ανακοινώσεις 2013

ΑΘΗΝΑ      9 / 4 / 2013
Κύριοι,
Στις 4/4/2013 μετά από καταγγελία της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική και Τεχνική Επιθεώρηση Ν. Βοιωτίας στην εταιρεία «ΜΟΝOΤΕΖ Α.Β.Ε.Ε.», με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Στο συγκεκριμένο έλεγχο συμμετείχε  και  εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας.
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      3 / 7 / 2013
Κύριοι,
Στις 4/4/2013 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από τις Επιθεωρήσεις Εργασίας του Ν. Βοιωτίας και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας, στις εταιρείες «ΠΕΤ Κεντρικής Ελλάδος» με έδρα το Ύπατο Βοιωτίας  και  «ΜΟΝOΤΕΖ Α.Β.Ε.Ε.» με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      21 / 1/ 2013
Κύριε Ειδικέ,
 Για τρίτη φορά επανερχόμαστε, ζητώντας να μεριμνήσετε άμεσα για να πραγματοποιηθεί έλεγχος στον οποίο θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας, από την τεχνική και κοινωνική σας υπηρεσία στην εταιρεία «ΜΟΝΩΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.», με έδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας.
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      4 / 3 / 2013
Κύριε Ειδικέ,
 Η εταιρεία MAVELEC με έδρα Μάνδρα Αττικής όπως έχει διαπιστωθεί και απ’ την Επιθεώρηση Εργασίας Ελευσίνας είναι μονίμως παραβατική, ως αφορά την εργατική νομοθεσία.
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ    11 / 4 / 2013
 Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
 Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, για τη στάση της Τεχνικής και Κοινωνικής Επιθεώρησης Ιωαννίνων οσ’ αναφορά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στις 10/4/2013, μετά από καταγγελία μας (29/3/2013), στο εργοστάσιο Πλαστικών
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      9/ 4 / 2013
Κύριοι,
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ομοσπονδία μας, για την εταιρεία « ΣΚΟΤ  Α.Ε.  Χημικά  Προϊόντα » με έδρα τη Μάνδρα Αττικής, πέρα από τις παραβάσεις σε γενικά ζητήματα ενώ είναι μια καθαρά χημική βιομηχανία παραγωγής
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      13 / 5 / 2013
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Με το υπ’αρ. πρωτ. 117/ 9-4-2013 έγγραφό μας, ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στην εταιρεία « ΣΚΟΤ  Α.Ε.  Χημικά  Προϊόντα » με έδρα τη Μάνδρα Αττικής.
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ    29/ 3/ 2013
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
 Έχουν φθάσει στην Ομοσπονδία μας καταγγελίες, για το εργοστάσιο Πλαστικών Θράκης , στα Ιωάννινα, ότι επικρατεί τρόμος και φόβος στο σύνολο των εργαζομένων από τον τρόπο διοίκησης του Γενικού Διευθυντή του εργοστασίου
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ   16 / 5 / 2013
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ στις 14/5/2013, δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά ως προς την καθολική υποχρέωση καταβολής του επιδόματος γάμου, από τους εργοδότες.
 περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ    5 / 7 / 2013
 ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΤΗΣ  ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Το δρόμο των δικαστηρίων επέλεξε η εταιρεία  «ΙΜΑΣ Α.Ε» προκειμένου να βγάλουν παράνομο και καταχρηστικό το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας για ελαστικοποίηση της εργασίας (4ημερη εβδομαδιαία εργασία).
 περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ       28 / 3 / 2013
    Καταγγέλουμε την πρακτική του Γεν. Διευθυντή των Πλαστικών Θράκης στα Ιωάννινα, κ. Μιχαήλ Μιχαηλίδη. Ο κύριος αυτός εκβιαστικά εξανάγκασε εργαζόμενο με σοβαρά προβλήματα υγείας σε « οικιοθελή αποχώρηση», απόλυση.
 περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΘΗΝΑ    3 / 7 / 2013
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ Ε.Α.Σ. ;;;
Με παράξενο και ύποπτο τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών  εξοντώνει τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και απαξιώνει τη μοναδική βαριά βιομηχανία οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στη Χώρα.
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      18 / 6 / 2013
Κύριοι,
Κατόπιν  ενημέρωσης, τόσο από το Σωματείο Υπαλλήλων & Εργατ/των Βιομηχανίας Λιπασμάτων Νέας Καρβάλης Καβάλας, όσο και από μεμονωμένες καταγγελίες εργαζομένων,  ο εργοδότης της εταιρείας ELFE ABEE
 περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      12 / 4 / 2013
Κύριοι,
Με μεγάλη έκπληξη, μετά από καταγγελία που έγινε στην Ομοσπονδία μας, διαπιστώσαμε ότι, σε  μια καθαρά χημική βιομηχανία  (παραγωγή απορρυπαντικών)  « ΣΚΟΤ  Α.Ε.  Χημικά  Προϊόντα » με έδρα τη Μάνδρα Αττικής, ουδέποτε
 περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ    10 / 7 / 2013
 Η   ΑΜΥΝΤΙΚΗ    ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ   ΔΕΝ   ΚΛΕΙΝΕΙ
                ΔΕΝ   ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ
Όλοι μαζί μπορούμε ν’ ανατρέψουμε τα σχέδια κυβερνητικών παραγόντων και συμφερόντων, συρρίκνωσης της αμυντικής βιομηχανίας.
ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ αποτελούν την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας που παράγει πυρομαχικά και οπλικά συστήματα, επισκευάζει  αεροπλάνα, κατασκευάζει οχήματα και απασχολεί 2.500 εργαζόμενους.
 περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΑΘΗΝΑ    25 / 6 / 2013
      ΤΑ   Ε.Α.Σ.   ΔΕΝ    ΚΛΕΙΝΟΥΝ
Το τελευταίο διάστημα πολλά Μ.Μ.Ε. αναφέρονται στο κλείσιμο των ΕΑΣ. Τα ΕΑΣ είναι η μοναδική αμυντική βιομηχανία της χώρας σε οπλικά συστήματα και πυρομαχικά.
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ    23 / 9 / 2013
 Ενημερωθήκαμε με το υπ. Αρ. Πρωτ. 12968/21-8-2013 έγγραφό σας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία  «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE A.B.E.E.» μετά από καταγγελία μας.
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      29 / 11 / 2013
Κυρία Υπουργέ,
      Στη δύναμη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος εντάσσονται και τα δύο εργοστάσια παραγωγής πυρομαχικών, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων  Ελευσίνας και Λαυρίου
περισσότερα..............

ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ      ΑΘΗΝΑ     24 / 4 / 2013                                                                                                                             κ. Πρωθυπουργέ,                                                                                                                                                                                                                           Χθες, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που τον επισκέφθηκαν διεκδικώντας τη σωτηρία της επιχείρησης και των οικογενειών τους, ότι την απόφαση για το μέλλον της μοναδικής αμυντικής βιομηχανίας της Χώρας θα τη λάβετε εσείς.                                                                                                                                                                                         περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      1 / 7 / 2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, που πραγματοποιήθηκε στις 14/6/2013, ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η διαμόρφωση της συνδρομής των Σωματείων – μελών μας, με βάση τις δυνατότητές τους αλλά και με τη λογική ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην κάλυψη των αναγκαίων λειτουργικών δαπανών της οργάνωσής μας.
περισσότερα..............

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ                     ΑΘΗΝΑ    12 / 7 / 2013
                               ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
       ΟΛΟΙ   ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ
  ΣΤΗΝ   24ωρη ΓΕΝΙΚΗ   ΑΠΕΡΓΙΑ   ΓΣΕΕ  -  ΑΔΕΔΥ
             ΤΗΣ  ΤΡΙΤΗΣ  16ης  ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
περισσότερα..............

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΗΝ  4ΩΡΗ  ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ
                       ΤΗΣ  18ης  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην απεργία που ήδη είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 , με 4ωρη  στάση εργασίας , 11.00 – 15.00.
περισσότερα..............

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α         ΑΘΗΝΑ     2 / 4 / 2013
 H Ομοσπονδία μας, συμπαραστέκεται στις δύο εργαζόμενες υπαλλήλους του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ    28/ 3/ 2013
  Στις 24 Μαρτίου 2013 κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Χημικής Βιομηχανίας με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Ευθ. Θεοχάρη πραγματοποίησε συνάντηση στη Ξάνθη με τα Δ.Σ. των Σωματείων μέλη της Ομοσπονδίας, «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ» & «ΜΑΪΤΕΞ».
περισσότερα..............

ΘΕΜΑ : Σωστή  Εφαρμογή  Σ.Σ.Ε.  Πλαστικών   ΑΘΗΝΑ      28 / 02/ 2013
  Κύριοι,
 Βάσει της γνωμάτευσης της Διεύθυνσης Αμοιβής και Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, στην επιχείρηση «ΜΟΝΩΣΗ – ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α.Ε.Β.Ε.» με έδρα την Ριτσώνα Ευβοίας, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι να αμείβονται με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των Πλαστικών, κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ από την ίδρυση της εταιρείας.
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      9 / 7 / 2013
Κύριοι,
Ως Ομοσπονδία, πολλές φορές έχουμε ασκήσει κριτική στον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών οργάνων.
Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για τους εργαζόμενους που το διευθυντικό δικαίωμα υπερτερεί απέναντι σε όποιο δικαίωμα των εργαζομένων, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ   28 / 05 / 2013
Συνάδελφοι.
Η Ομοσπονδίας μας συμπαραστεκέται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΜΕΒΓΑΛ και στη ΦΑΓΕ .
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ   28 / 5 /2013
Κύριοι,
 Θα θέλαμε να σας κάνουμε καθαρό ότι η Ομοσπονδία μας, επιδιώκει το διάλογο των δύο μερών, εργοδοτών και εργαζομένων.
 Θέση μας είναι, ότι ο διάλογος θα πρέπει να δίνει λύση που να ικανοποιεί και τα δύο μέρη αλλά προπάντων, να προστατεύει, από το διευθυντικό δικαίωμα
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ      14 / 02/ 2013
Κύριοι,
  Ζητάμε άμεσα να πραγματοποιήσετε τους απαραίτητους ελέγχους για θέματα υγιεινής και ασφάλειας στην εταιρεία «ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Ε.Β.Ε.» με έδρα το Βαθύ Ευβοίας
περισσότερα..............

Γ.Σ.Ε.Ε
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ. ΑΡΙΘ.: 5
ΠΡΟΣ Τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες δύναμης ΓΣΕΕ
περισσότερα..............

ΑΘΗΝΑ   14 / 5 / 2013
Κύριε Υπουργέ,
 Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αγωνίζονται για  την ανάπτυξη της χώρας ως μοναδική λύση εξόδου της, από την δύσκολη θέση που έχει περιέλθει.
περισσότερα..............

ΠΡΟΣ :ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ Ο.Ε.Χ.Β.Ε. 9 / 10 / 2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 Η Ομοσπονδία μας, για την καλύτερη οργάνωση αλλά και ενημέρωση των Διοικητικών σας Συμβουλίων, παρακαλεί όπως
περισσότερα.............

ΑΘΗΝΑ      24 / 12 / 2013
 Κύριε Υπουργέ,
 Ζητάμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση, μετά τα τραγικά επεισόδια, τις παράλογες συλλήψεις και μηνύσεις που έγιναν στους εργαζόμενους - απεργούς της εταιρείας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, στη Ριτσώνα Χαλκίδας.
περισσότερα............

ΠΡΟΣ :   ΔΙΟΙΚΗΤΗ    Ι.Κ.Α.      ΑΘΗΝΑ      7 / 6 / 2013
Κύριε Διοικητά,
Με το υπ’ αρ. πρωτ. 119 / 12 – 4 - 2013 έγγραφό μας, ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί  έλεγχος στην εταιρεία « ΣΚΟΤ  Α.Ε.  Χημικά  Προϊόντα »
περισσότερα...............

ΠΡΟΣ : ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΟΕΧΒΕ - ΓΣΕΕ  ΑΘΗΝΑ  4 / 12 / 2013
Συνάδελφοι,-σες,
 Ένας νέος προϋπολογισμός έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους ακόμα και τους ανέργους.
περισσότερα...............

ΠΡΟΣ :  ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ  ΑΘΗΝΑ  17 / 12 / 2013
Κύριοι,
 Ενημερωθήκαμε  από το  Σωματείο  των  εργαζομένων για την πρόθεσή σας να  απολύσετε  δέκα  (10)  εργαζόμενους ;
περισσότερα..............

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α       ΑΘΗΝΑ     24 / 12 / 2013
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ  -  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ  -  ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
Οι εργαζόμενοι στο Σωματείο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, στη Ριτσώνα Χαλκίδας, απεργούσαν για δεύτερη ημέρα, αντιστεκόμενοι στις έξι (6) απολύσεις που προχώρησε ο εργοδότης.
περισσότερα............

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ 12-12-2013
Στις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε, με τις απαράδεκτες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια και την κατάργηση του εργατικού δικαίου, πολλοί συνάδελφοί μας πλήττονται βάναυσα.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣAΝΗΣ
Οι εργαζόμενοι στο Σωματείο ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, στη Ριτσώνα Χαλκίδας, απεργούσαν για δεύτερη ημέρα, αντιστεκόμενοι στις έξι (6) απολύσεις που προχώρησε ο εργοδότης.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΑΣ 18-12-2013
Η Ομοσπονδία μας έχει κάνει μεγάλη κριτική στην κυβέρνηση οσ' αναφορά την
αντιμετώπιση των ΕΑΣ αλλά και για τη γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει τα
τελευταία χρόνια.
περισσότερα.....

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ(Δεκ. 2013)
Κύριοι,
Ενημερωθήκαμε από το Σωματείο των εργαζομένων για την πρόθεσή σας να
απολύσετε δέκα (10) εργαζόμενους ;
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΑΣ 5-12-2013
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε σύμβαση 49
εκατομμυρίων ευρώ με τη Γερμανική εταιρεία RWM για την προμήθεια 12.000
βλημάτων 120 χιλ. για τα άρματα μάχης του Στρατού Ξηράς, και μάλιστα χωρίς
την ύπαρξη διαγωνισμού.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (αναβολή ΒΑΕ)
Είναι γνωστό ότι η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει δικαστικά για την παράλογη
εξαίρεση από τα ΒΑΕ ολόκληρων κλάδων και θέσεων εργασίας της χημικής βιομηχανίας.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ 6-11-2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι μαζί καλούμαστε να συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία που έχει αποφασιστεί
από την ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30 9 2013 (ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ)
Με δηλώσεις ξένων αξιωματούχων προετοιμάζεται το έδαφος αλλαγής του θεσμικού
πλαισίου που διέπει τις απολύσεις.
περισσότερα.....

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΣΕΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στην πρόσκληση της ΓΣΕΕ, που απευθύνεται προς τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις
και τα πρωτοβάθμια Σωματεία που εκπροσωπούν,
περισσότερα.....

ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ΚΑΒΑΛΑΣ (ΒΦΛ)
Βαρέα ένσημα σε εργολαβική στα Λιπάσματα Καβάλας (ΙΚΑ)
Ενημερωθήκαμε με το υπ. Αρ. Πρωτ. 12968/21-8-2013 έγγραφό σας για τα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία                                                                                                             «Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE A.B.E.E.» μετά από καταγγελία μας
.περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην απεργία που ήδη είχε εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 , με 4ωρη στάση εργασίας , 11.00 - 15.00.
περισσότερα.....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι της αμυντικής βιομηχανίας και ιδιαίτερα των Ελληνικών Αμυντικών
Συστημάτων (ΕΑΣ), πιστεύω και το σύνολο του Ελληνικού λαού,
περισσότερα.....

ΣΚΟΤ-αδισμός - Απολύσεις                                                                                                                                                                                                                                       περισσότερα.....

ΣΚΟΤ ΑΕ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ-ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Οι εργαζόμενοι απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν αγωνίζονται ενωμένοι, έχουν
θετικά αποτελέσματα.
περισσότερα.....

ΣΚΟΤ ΑΕ (ΙΚΑ)
Ειδικό Γραμματέα για SKOT A.E. και εργολαβική στα Λιπάσματα Καβάλας
Κύριε Ειδικέ,
Με την καταγγελία μας, Αρ.Πρωτ. 136/18-6-2013, σας είχαμε ενημερώσει για την παραβατικότητα της                                                                                                                                                                              εργολαβικής εταιρείας «ΚΑΒΙΕ Μ.Ε.Π.Ε.» που δραστηριοποιείται στην εταιρεία « Ελληνικά Λιπάσματα και Χημικά ELFE A.B.E.E.».                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    περισσότερα.....

Διοίκηση SΚΟΤ ΑΕ
Κύριοι,
Στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας, ανήκει το Σωματείο Εργαζομένων « SKOT A.E.»
που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της επιχείρησής σας.
περισσότερα.....

Βαρέα ένσημα σε SKOT A.E. και εργολαβική στα Λιπάσματα Καβάλας
Όπως γνωρίζετε στους εργαζόμενους σε βαριές και ανθυγιεινές εργασίες το θέμα της
ασφάλισης είναι πάρα πολύ σοβαρό. Γι' αυτούς η ασφάλισή τους στα βαρέα συνδέεται άμεσα με το προσδόκιμο ζωής, όταν καθημερινά έρχονται σε επαφή με βαριές χημικές ουσίες.
περισσότερα.....

Ανοιχτή Επιστολή προς Πρωθυπουργό για Ε.Α.Σ.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Παρά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αναδιάρθρωση εν λειτουργία
και ανάπτυξη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, το οικονομικό επιτελείο
επιμένει στην πολιτική που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στο κλείσιμο των ΕΑΣ.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 03 07 13 (ΕΑΣ)
Με παράξενο και ύποπτο τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εξοντώνει
τους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και απαξιώνει τη μοναδική βαριά βιομηχανία οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών στη Χώρα.                                                                                     περισσότερα.....

1 ΜΑΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ
Συναδέλφισσες -οι,
Η 1 Μάη είναι ημέρα μνήμης, τιμής αλλά και προβληματισμού τόσο για το σήμερα
όσο και για το αύριο.
περισσότερα.....

Ε.Α.Σ. (ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ - ΣΚΑΝΔΑΛΟ)
Η εταιρεία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, έχει συνάψει σύμβαση με το Γ.Ε.Σ.
για την προμήθεια φυσιγγίων 30 χιλ. Απάτσι.
Η βασική προϋπόθεση για την συγκεκριμένη σύμβαση, είναι να πιστοποιηθεί ο κάλυκας από την Αμερικάνικη Εταιρεία ΑΤΚ.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
Η ΑΝΟΧΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ !!!
Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος, δε δικαιολογείται να μη βγει στο δρόμο.
Η πολιτική της κυβέρνησης,
περισσότερα.....

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (κ. ΠΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ)
ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ;
Τα Ε.Α.Σ. η μόνη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας οδηγούνται καθημερινά
στο μαρασμό και στο κλείσιμο.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.)
Η Ομοσπονδία μας συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της εταιρείας
ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., για να μην περάσουν οι περικοπές, που η Διοίκηση της εταιρείας παράνομακαι εκβιαστικά θέλει να επιβάλλει.
περισσότερα.....

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΠΚΟ - ΜΟΡΝΟΣ
περισσότερα.....

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ ΕΙΔ. ΓΡΑΜ. (ΜΟΝΩΤΕΖ ΑΒΕΕ)
Κύριε Ειδικέ,Για τρίτη φορά επανερχόμαστε, ζητώντας να μεριμνήσετε άμεσα για να
πραγματοποιηθεί έλεγχος στον οποίο θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία μας, από την
τεχνική και κοινωνική σαςυπηρεσία στην εταιρεία «ΜΟΝΩΤΕΣ Α.Β.Ε.Ε.», με έδρα
τα Οινόφυτα Βοιωτίας.
περισσότερα.....