Ανακοινώσεις 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΑΣ
περισσοτερα.....

ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΟΝΩΣΗ-ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΤΗ ΣΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.
Καταγγέλουμε το Διευθυντή Διοικητικού κ. Κυριακού της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε,
με έδρα τη Θήβα.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ (φυλακή)ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ
Χιλιάδες εργαζόμενοι απολύθηκαν από τις επιχειρήσεις συμφερόντων Λαυρεντιάδη,
όπως είναι : ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ, ΜΠΑΛΛΗΣ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ, ALAPIS κ.ά.
περισσότερα.....

3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 19-12-2012
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει αγωνιστικά και δυναμικά στην 3ωρη πανελλαδική
στάση εργασίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 από
τις 12.00 έως τις 15.00.
περισσότερα.....

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΣΩΠΙΚΟ ΕΑΣ
Κύριοι υπουργοί
Η ομοσπονδία Εργατουπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.)
μας πληροφόρησε για τα προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή
περισσότερα.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 3-12-2012
Το θέατρο του παραλόγου που παίζεται τον τελευταίο καιρό στα ΕΑΣ με πρωταγωνιστή τονπρόεδρο κ. Πιλάλη                                                                                                                                                                          και συμπρωταγωνιστές μια μικρή ομάδα στελεχών και θλιβερών κομπάρσων,κάποιους πρώην υπέρ-επαναστάτες, εξάγεται τώρα εκτός εταιρείας
. περισσότερα.....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συνάδελφοι-σες
Σας γνωρίζουμε ότι, η νεοεκλεγείσα Διοίκηση της Ομοσπονδίας
που προήλθε από το 29 Πανελλαδικό Συνέδριο της Ο.Ε.Χ.Β.Ε.
και πραγματοποιήθηκε στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 συνήλθε
σε σώμα και αποτελείται .
περισσότερα.....

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ
Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν οι εργαζόμενοι καταπονούνται περισσότερο από
κάθε άλλον. Αυτό συμβαίνει διότι είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν και να
εργάζονται σε χώρους στους οποίους όταν δεν πληρούνται ορισμένες βασικές
προϋποθέσεις,
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ ΘΗΒΑΣ (INOVA)
Στις 12/6/2012 το Σωματείο Εργατ/λων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας
«Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»,που ανήκει στη δύναμη της Ομοσπονδίας μας, σας ζήτησε
σύγκληση τριμερής, που αφορούσε την εταιρεία «INOVA AEBE»,
περισσότερα.....

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΙΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ
Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία μας, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο
εργοστάσιο ΙΜΑΣ Α.Ε.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΣΕΒ
Με δικαστικό επιμελητή στις 3 / 7 / 2012, μας έστειλε ο ΣΕΒ την καταγγελία της συλλογικήςσύμβασης Πλαστικών                                                                                                                                                                      και συναφών ειδών όλης της χώρας, μας καλούν δε σε διαπραγματεύσειςυποτίθεται, ενώ έχουν αποφασίσει τη σφαγή των εργαζομένων.
περισσότερα....

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ 2012
Συνάδελφοι,
Η Γ.Σ.Ε.Ε. επαναλαμβάνοντας το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ, σας γνωστοποιεί για τη περίοδο                                                                                                                                              των φετινών διακοπών τις παρακάτω συνεργασίες, προσφέρονταςπροσιτές διακεκριμένες υπηρεσίες στον μέσο εργαζόμενο και την οικογένειά του:
περισσότερα.....

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ. ΒΡΟΥΤΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΑ ΒΑΕ
Κύριε Υπουργέ,
Κατά αρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων
σας και παράλληλα να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε να διατελέσετε.
περισσότερα.....

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΟ
Κύριε Υπουργέ,
Κατά αρχήν θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των νέωνκαθηκόντων σας και παράλληλα να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε να διατελέσετε.
περισσότερα.....

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕΓΑΡΑ
Kύριοι,
Ως Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, εκπροσωπούμε νόμιμα τους εργαζόμενους που εργάζονται στην επιχείρησή σας.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΣ
Καταγγέλλουμε την πρακτική του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου
των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων κ. Πιλάλη ο οποίος ζηλεύοντας τη «δόξα»
του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, δημιουργεί στρατιές συμβούλων
προκειμένου να κρύψει την πλήρη ανικανότητα του να διοικήσει.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ (ΜΕΓΑΡΑ)
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη λογική της εταιρείας «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ», στην ΒΙ.ΠΕ.                                                            Μεγάρων, που ενώ για χρόνια δεν εφάρμοζε την Σ.Σ.Ε. Σπορελαιουργίας, Πυρηνελαιουργίας και Σαπωνοποιίας όλης της χώρας,                                                                                                                                        όπως είχε υποχρέωση, προχώρησε και σε μείωση μισθών και ημερομισθίων στα επίπεδα της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.
περισσότερα.....

ΚΕΠΕΚ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.)
Ζητάμε άμεσα να πραγματοποιήσετε τους απαραίτητους ελέγχους, ως αφορά το εργοστάσιο ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε., με έδρα τη ΒΙ.ΠΕ.                                                                                                                                   Μεγάρων, που για χρόνια δεν εφαρμόζει την Σ.Σ.Ε. Σπορελαιουργίας, Πυρηνελαιουργίας και Σαπωνοποιίας όλης της χώρας, που κηρύχθηκε                                                                                                          υποχρεωτική στις 17 /6 /2011 και παραμένει σε ισχύ μέχρι και τις 14 /5 /2013.
περισσότερα.....

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΝΤΕΡΚΕΜ
Συναδέλφοι,
Χαιρετίζουμε τη συμφωνία του Σωματείου Εργατ/λων και Τεχνιτών του εις Βαθύ Αυλίδος Εργοστασίου ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ, του Ομίλου Νεοχημικής, με τη Διοίκηση της εταιρείας ΙΝΤΕΡΚΕΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αγωνιστικών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι ανέτρεψαν τα σχέδια της εταιρείας, που στόχο είχαν την απόλυση ενός μεγάλου ποσοστού εργαζομένων.
περισσότερα.....

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΒΑΕ
Συναδέλφισσες, -οι,
Όπως σε όλους σας είναι γνωστό, η Ομοσπονδία μας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη,                                        σχετικά με τα νέα λίστα των ΒΑΕ.                                                                                                                                                                                                                                                                                    περισσότερα.....

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
Κύριοι,
Η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τα ΒΑΕ, στο Συμβούλιο Επικρατείας, η εκδίκαση της οποίας έχει οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου 2012.Γνωρίζετε την άδικη απόφαση του υπουργού εργασίας κ. Κουτρουμάνη, σε βάρος των εργαζομένων των κλάδων της χημικής βιομηχανίας, παρά την αντίθετη άποψη της Διαρκούς Επιτροπής Κρίσεως ΒΑΕ, που οι ίδιος ο υπουργός είχε ορίσει.
περισσότερα.....

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΛΕΥΣΙΝΑ)
Κύριοι,
Σύμφωνα με καταγγελίες, που έχουν γίνει στην Ομοσπονδία μας, από την Πανελλαδική Ένωση Εργατοτεχνικού και Υπαλληλικού Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων - Πυρηνελαιουργείων - Σπορελαιουργίας - Καλλυντικών και Απορρυπαντικών, ως αφορά το εργοστάσιο ΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.,
περρισότερα.....

ΤΡΙΜΕΡΗΣ - ΜΠΑΛΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
Κύριοι,
Ζητάμε να ορίσετε άμεσα τριμερή συνάντηση με την εταιρεία ΜΠΑΛΗΣ,
με έδρα τη Ν. Ιωνία Θεσσαλονίκης. Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, εργάζονται 100 περίπου εργαζόμενοι, είναι δε συμφερόντων Λαυρεντιάδη και είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο 2011 έως σήμερα.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΑΣ
Η λαϊκή παροιμία πάει γάντι στην αλλαγή του υπουργού Εθνικής ʼμυνας κ. Μπεγλίτηαπό τον κ. Αβραμόπουλο. Δυστυχώς ο νέος υπουργός,                                                                                                                  συνεχίζει την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του, τίποτε, προς το καλύτερο, δεν έχει αλλάξει στα ΕΑΣ.Η σκόπιμη απαξίωση και κατηφόρα                                                                                                                              που είχε ξεκινήσει από τον κ. Μπεγλίτη, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ
Την Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου και γεν.
γραμματέα της ΓΣΕΕ καθώς και της νομικής υπηρεσίας της με την Ομοσπονδία μας και τη συμμετοχή των Σωματείων των εργοστασίων του Ομίλου Λαυρεντιάδη, που ανήκουν στη χημική βιομηχανία.
περισσότερα.....

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας και ένα απ' τα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν η κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους μετά τη ψήφιση του μνημονίου και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που περιέχει.
περισσότερα.....

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ                                                                                                                                                    ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΠΥΣ) ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΣΕ
Η ΓΣΕΕ κατέθεσε σήμερα, 29.3.2012, αίτηση ακύρωσης της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6 / 28.2.2012 που υλοποιεί τα μέτρα του Μνημονίου ΙΙ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Συγχρόνως ζήτησε από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας τον ορισμό της συντομότερης δικάσιμης για την εκδίκαση της αίτησης από την Ολομέλεια του δικαστηρίου.
περισσότερα.....

ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΝΑΙ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
Λεφτά υπάρχουν στις τσέπες του δήθεν μεγάλου επιχειρηματία που το πολιτικό
σύστημα υπηρέτησε, καταχρεώνοντας τον Ελληνικό Λαό.
περισσότερα.....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα,
Το τελευταίο διάστημα πληθώρα καταγγελιών φθάνουν στην Ομοσπονδία όσον αφορά : ΤΗΝ ΒΙΑΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, είναι η εταιρεία με την επωνυμία «ΜΑΙ-ΤΕΞ ΑΒΕΕ», με έδρα την Θεσσαλονίκη και με την εργοστασιακή εγκατάσταση με έδρα την Ξάνθη.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ Υ.ΕΘ.Α - ΕΑΣ
ΑΙΝΙΓΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΥΣΙΑΣ. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ.
Την Δευτέρα 12/03/2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Σωματείων Ε.Α.Σ.
με τον Υπουργό Εθνικής ʼμυνας κ. Αβραμόπουλο και με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής ʼμυνας κ. Σπηλιόπουλου καθώς επίσης και με την συμμετοχή του νέου Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας κ. Πιλάλη                                                                                                                                                                                                                                                                                                         περισσότερα.....

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ (ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ)
Συναδέλφισσες, -οι,
Σας ενημερώνουμε σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις, όλων των κλάδων της
Ομοσπονδίας μας, ότι παραμένουν σε ισχύ για το 2012, λόγω του ότι κατατάσσονται
στις συμβάσεις αορίστου χρόνου γιατί δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ (ΟΕΚ - ΟΕΕ)
Συνάδελφοι,
Τρόϊκα και Κυβέρνηση, αποφάσισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται συνδικαλιστική εκπροσώπηση, αποφασίζοντας οι ίδιοι για το μαύρο μέλλον των Ελλήνων εργαζομένων.
περισσότερα.....

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 48ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ
για την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 και Σάββατο 11Φεβρουαρίου 2012.
Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί Παρασκευή και Σάββατοστις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα.
περισσότερα.....

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ DRUCFARBEN
Κύριοι,
Ζητάμε κατεπείγον, να ορίσετε τριμερή συνάντηση με τον Όμιλο Εταιρειών DRUCKFARBEN AEBE, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Καλλιστήρι, Λεωφόρος Μεγαρίδος, γιατί η προαναφερόμενη εταιρεία προχώρησε σε έξι (6) απολύσεις μετά την ίδρυση διοικούσας επιτροπής Σωματείου, για εκφοβισμό των εργαζομένων.
περισσότερα.....

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΒΑΕ
Συνάδελφοι,
Η Ομοσπονδία μας υλοποίησε την τελευταία δυνατότητα που είχε ν' αντισταθεί στην περικοπή κλάδων και θέσεων εργασίας της χημικής βιομηχανίας από τα ΒΑΕ.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΣΕΕ-ΕΡ.
Συνάδελφοι,
Οι δημοκρατικές διαδικασίες θα πρέπει να είναι σεβαστές απ' όλους. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε με τη γενικότερη απαξίωση των θεσμών, έχουμε υποχρέωση όλοι μας ως πρόσωπα, ως συνδικαλιστικές παρατάξεις, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις να σταθούμε όρθιοι, χρήσιμοι για τους εργαζόμενους και μέσα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, να σφυρηλατήσουμε την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος μακριά από μικροπαραταξιακές και κομματικές εντολές.
περισσότερα.....

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ DRUCFARBEN - KRAFT (ΧΡΩΜΑΤΑ)
Κύριε Επιθεωρητά,
Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής, ζητάμε άμεσα να ορίσετε τριμερή συνάντηση με τον Όμιλο Εταιρειών DRUCKFARBEN AEBE, με έδρα τον Ασπρόπυργο Αττικής, θέση Καλλιστήρι, Λεωφόρος Μεγαρίδος, λόγω των απολύσεων, που πραγματοποίησε προς εκφοβισμό των εργαζομένων μετά την ίδρυση
Διοικούσας Επιτροπής Σωματείου.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ
Το δρόμο των απολύσεων επέλεξε η εταιρεία ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε., του Ομίλου Φιλίππου με έδρα τη Θήβα.Παρασκευή και 13, η Διοίκηση της εταιρείας, απέλυσε 13 εργαζόμενους.Ένα μαύρο σκηνικό, έχει στηθεί για όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου Φιλίππου, αλλά και γενικότερα.
περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΠΕ ΓΙΑ ΙΜΑΣ
Κύριε Ειδικέ Γραμματέα.
Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε φυσικό είναι να παραλείπονται ή να υπολειτουργούνγενικώς όλα τα θεσμικά όργανα του κράτους.
Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, όπως είναι οι Επιθεωρήσεις Εργασίας, έχουν επαυξημένηυποχρέωση να προστατεύσουν τους εργαζόμενους από τους εργοδότες που δεν                                                                                  θέλουν να συμμορφωθούν, έστω και κατά ελάχιστο, στις υποχρεώσεις τους έναντι των νόμων, που αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.
περισσότερα.....

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΛΑΔΩΝ ΓΙΑ ΒΑΕ
Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη, που δημοσιεύθηκε στις 2/12/2011 ως αναφορά τα ΒΑΕ, με την οποία εξαιρέθηκαν ολόκληροι κλάδοι της Χημικής Βιομηχανίας αλλά και θέσεις εργασίας μεγάλης βαρύτητας ανθυγιεινότητας και επικινδύνου της εργασίας.Η απόφαση αυτή κινήθηκε έξω και πέρα απ' το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής, χωρίς κανένα αιτιολογικό με μοναδικό γνώμονα τη μείωση των εργαζομένων στα ΒΑΕ.
περισσότερα.....