Ανακοινώσεις 2010

ΜΟΡΝΟΣ (ΑΠ 624 / 171110) ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Τη λαϊκή ρήση «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται» εφαρμόζει κυριολεκτικά η επιχείρηση ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε στο εργοστάσιο της στην Θήβα.
Στις διαπραγματεύσεις με το εργοστασιακό σωματείο για την υπογραφή διμερούς σύμβασηςεργασίας και ενώ εκκρεμούσε συνάντηση, ο διευθυντής διοικητικού, κος Κυριακού, ενημέρωσετον πρόεδρο του σωματείου ότι λόγω της παρέλευσης του εξαμήνου χωρίς να έχει υπογραφείνέα σύμβαση δεν έχουν ισχύ οι προηγούμενες συμβάσεις.
περισσότερα.....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας προχώρησε σε μία όσο το δυνατόν αναλυτική επεξεργασία του νέου ασφαλιστικού νόμου Ν.3863/2010, στην προσπάθειά της για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας, στα ιδιαιτέρως σοβαρά και δαιδαλώδη θέματα της κοινωνικής ασφάλισης.
Συνημμένα σας αποστέλλουμε συνοπτικούς πίνακες για τις προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος στο ΙΚΑ των διαφόρων κατηγοριών ασφαλισμένων.
περισσότερα.....

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΑΣ (ΑΠ 618 / 090910)
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι 250 συμβασιούχοι συνάδελφοι μας που για χρόνια δούλευαν δίπλα μας, με αμοιβές 700-800 Ε,έχουν ήδη απολυθεί.
Αγωνίζονται για την ανανέωση των συμβάσεων τους αντιμετωπίζοντας πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες,κυρίως οικονομικής μορφής, με αποτέλεσμα η διαβίωση των ίδιων αλλά κυρίως των οικογενειών τουςνα είναι πλέον πάρα πολύ προβληματική.

περισσότερα.....

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΑΣ (ΑΠ 617 / 030910)
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά, την υποκρισία και το θράσοςτου αναπληρωτή υπουργού ΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη.
Με επαίσχυντη τακτική οδήγησε 250 εργαζόμενους στην απόλυση και στην ανεργία,
ενώ ανάμεναν την υλοποίηση των υποσχέσεων του για ανανέωση των συμβάσεων τους.
περισσότερα.....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ (050710)
Δεν μένει τελικά τίποτα. Όλο το εργατικό δίκαιο, όπως το ξέραμε, καταργείται.
Η νεοσοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας πλήρως τις προεκλογικές
της δεσμεύσεις ότι «λεφτά υπάρχουν» καταγγέλλοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές,
μας εφαρμόζει το πολιτικό της προεκλογικό πρόγραμμα?????
περισσότερα.....

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΠΕ (ΑΠ 610 / 210610)
Η ομοσπονδία μας χαιρετίζει τις εργασίες της ημερίδας σας με θέμα «Η εκτίμηση κινδύνουκατά τη χρήση επικίνδυνων ουσιών στους χώρους εργασίας», πιστεύοντας ότι κάθε τέτοιαπρωτοβουλία είναι χρήσιμη και βοηθά στο να βελτιωθεί η πρόληψη και η προστασίααπό ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες στους χώρους εργασίας.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 29.06.10 (ΑΠ 609 / 210610)
Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι δεχόμεθα μια άνευ προηγουμένου ολομέτωπηεπίθεση, ανατρέπονται με ωμότητα βασικά κοινωνικά δικαιώματα, διαλύονται τα εργασιακά,ασφαλιστικά κεκτημένα, η κυβέρνηση αφού παραδόθηκε αρχικά άνευ όρων στις απαιτήσειςτης τρόϊκας, τώρα προσπαθεί με απαράδεκτα, αντεργατικά, αντισυνταγματικά ΠροεδρικάΔιατάγματα να υπερβεί το μνημόνιο, εμπαίζοντας τον Ελληνικό λαό περί διαπραγματεύσεων.
περισσότερα.....

ΟΛΟΜΕΛΙΑ ΔΣ 04.06.10 (ΑΠ 608 / 180610)
Η Ομοσπονδία μας πραγματοποίησε στις 4 Ιουνίου 2010 την ολομέλεια του Διοικητικού της συμβουλίου.Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονταιστη δίνη της καταστροφής όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών τους δικαιωμάτων.
περισσότερα.....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΠ 605 / 160610)
Κύριε Δ/ντά,
Σε συνέχεια των επιστολών που έχουμε ανταλλάξει, επισημαίνουμε τα εξής :
Η ομοσπονδία μας στα πλαίσια των συμφερόντων των εργαζομένων που εκπροσωπεί,αισθάνεται χαρά και ικανοποίηση να εκπροσωπεί υγιείς και βιώσιμες εταιρείες. Σημειώστε δε ότι όταν χρειαστεί, και το έχουμε αποδείξει αυτό στο παρελθόν, δεν διστάζουμε να έρθουμε σε επαφή με τις διοικήσεις των εταιρειών και να παρέχουμε την βοήθειά μας, ώστε αμφότερες οι πλευρές να είναι ικανοποιημένες και να επιλύονται τα προβλήματα προς συμφέρον όλων.
περισσότερα.....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (ΑΠ 604 / 080610)
Κύριε Δ/ντά,
Από πληροφορίες, που έχουν γίνει γνωστές στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας, θεωρούμε ότι ο τρόπος που διοικείτε το εργοστάσιο Pack ΑΒΕΕ του ομίλου πλαστικών Θράκης στο Μαγικό Ξάνθης, θίγει βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και θέτει σε αυξημένο κίνδυνο την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

περισσότερα.....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΕΑΣ (ΑΠ 603 / 030610)
Κύριε Υπουργέ,
Μετά από οκτάμηνη θητεία σας στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στη δικαιοδοσία του οποίουανήκουν οι αμυντικές βιομηχανίες, με μοναδική στην παραγωγή πυρομαχικών και οπλικώνσυστημάτων επιχείρηση τα ΕΑΣ όπως προέκυψε από την ενοποίηση πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ,δυστυχώς αποδεικνύετε με την καθημερινή σας στάση ότι δεν έχετε ασχοληθεί με τη θετικήπροοπτική λειτουργίας και ανάπτυξης της επιχείρησης. περισσότερα.....

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ 04/05/2010 (ΑΠ 601 / 170510)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προς τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας.Συναδελφ...,...............................Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (Ε.Θεοχάρης-
Ε.Τεκτονίδης-Δ.Λιαμπότης-Γ.Λάτος-Κ.Τούρτας-Τ.Βελάλη-Ν.Ξουράφης-
Γ.Καβαλος-Θ.Σιδηρόπουλος-Κ.Πολυχρονίδης-Σ.Ράφτης) της ομοσπονδίας μας θα
συνεδριάσουν σε ολομέλεια την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ 20/05/2010 (ΑΠ 600 / 170510)
Συναδέλφισσες - φοι,
Είναι πλέον ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους για τους παλαιούς και νέουςσυνταξιούχους, για τους ανέργους η άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που η κυβέρνησηέχει συμφωνήσει με τους εταίρους, τις αγορές και το ΔΝΤ και πρόκειται να καταθέσει προς ψήφισηστη Βουλή.
περισσότερα.....

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ (ΑΠ 599 / 120510)
Συναδέλφισσες - φοι,
Βιώνουμε πλέον έναν Γολγοθά από την πολιτική της Κυβέρνησης και της Τρόϊκας. (Ε.Ε - Ε.Κ.Τ - Δ.Ν.Τ)Ζούμε πλέον τραγικές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από την άγρια επιδρομή στους μισθούςκαι τις συντάξεις μας, την ουσιαστικά κατάργηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων Σ.Σ.Ε,την αντικατάσταση του 13 και 14 μισθού με εξευτελιστικά «επιδόματα», την πλήρη ανατροπήτου εργασιακού θεσμικού πλαισίου, την σύνταξη μετά από 40 χρόνια εργασίας.
περισσότερα.....

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Συναδέλφισσες - φοι,
Η 1 Μάη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες της εργατικής τάξης, ημέρα θύμησης αγώνωνκαι θυσίας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η 1 Μάη του 2010 αποκτά σημαντική και ιδιαίτερη σημασία για τους εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν πάλι τα ελλείμματα και τα χρέη μιας οικονομικής κρίσης που άλλοι δημιούργησαν.
περισσότερα.....

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (ΑΠ 596 / 210410)
Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει ως απαράδεκτη, αντεργατική, αναξιόπιστη και κατάφορα άδικη τη μεθοδευμένη προσπάθεια από εγχώρια και ξένα κέντρα αποφάσεων να στοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, να χαρακτηριστούν υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και τα χρέη και να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για να ακυρωθούν πλήρως τα ήδη καταστρατηγημένα εργασιακά δικαιώματα και να περικοπούν οι μισθοί.
περισσότερα.....

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΕ (ΑΠ 591 100310)
Κε Υπουργέ
Η Χημική βιομηχανία την οποία εκπροσωπούμε και περιλαμβάνει τους κλάδους, Πλαστικών,Ελαστικών,Απορρυπαντικών, Λιπασμάτων, Ζυμών Αρτοποιίας, Αμύλου, Αμυλοσακχάρου, φρουκτολίνης,Σαπωνοποιίας, Σπορελαιουργίας, Οινοπνευματοποιίας, Ζωοτροφών, Πτηνοτροφών, Εκρηκτικών υλών
και Πυρίτιδων, Χρωμάτων- Βερνικιών και Μελανών, Πυρηνελαιουργίας, Ελαιουργίας, Παραγωγής ανόργανων οξέων, Χημικών Α΄ Υλών αποτελεί τον πλέον βεβαρημένο χώρο εργασίας και ουσιαστικά ταυτίζεται με τον κλάδο των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
περισσότερα.....

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (ΑΠ 590 080310)
Απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις εργαζόμενες και μη γυναίκες, στις γυναίκες των πολλαπλών ρόλων, της συζύγου μητέρας νοικοκυράς και του επαγγελματία, στις γυναίκες που καλούνται να αποδεικνύουν συνεχώς και αδιαλείπτως την αξία και την αποτελεσματικότητά τους σε όλους τους τομείς, σε μια κοινωνία που «θεωρεί» ότι έχει εξασφαλίσει την αρχή ισότητας των δύο φύλων.

περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ ΠΕΜΠΤΗ 11.03.2010 (ΑΠ 589 / 080310)
Συνάδελφοι-σες,
Σε μια περίοδο που τα ποικίλα δημοσιονομικά και οικονομικά προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε μεγεθύνονται και η χώρα μας, ανήμπορη να αντιδράσει, αποτελεί έρμαιο στα χέρια και στις διαθέσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τον αγώνα μας και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας.
περισσότερα.....

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ (ΑΠ 588 / 080310)
Συνάδελφοι-σες,
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 5 Μαρτίου, και ενώ οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν για να αγωνιστούν από κοινού και να προασπίσουν τα κοινωνικά και εργασιακά τους δικαιώματα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και άλλα συνδικαλιστικά στελέχη δέχθηκαν άνανδρη, οργανωμένη, δολοφονική επίθεση από ομάδες ατόμων υποκινούμενες από κομματικάσυμφέροντα.
περισσότερα.....

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 24.02.2010 (ΑΠ 586 / 090210)
Συνάδελφοι-σες,
Σε μια εποχή, με σοβαρά διαχρονικά εργασιακά προβλήματα για όλους τους εργαζόμενους, με το κεφάλαιο να προσπαθεί αυθαίρετα να επιβάλει αντεργατικούς νόμους, πρακτικές και πολιτικές, με τις εκάστοτε κυβερνήσεις όχι μόνο να αδυνατούν να δώσουν λύσεις αλλά αντιθέτως να υιοθετούν τις πρακτικές αυτές, καλούμαστε να συμμετέχουμε στην 24ωρη Γενική απεργία που έχει ανακοινώσει για την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 η ΓΣΕΕ.
περισσότερα.....

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜ. ΝΕΩΝ ΣΣΕ (ΑΠ 583 /220110)
Για τη έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση και υπογραφή νέων
Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κλάδων: Εργατοτεχνιτών κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων και λοιπών συναφών κατασκευών εξ ελαστικού
όλης της χώρας. Πλαστικών και συναφών ειδών όλης της χώρας. Εργατοτεχνιτών Απορρυπαντικών όλης της χώρας. Προσωπικού εταιρειών λιπασμάτων όλης της χώρας . Εργατοτεχνιτών Χημικής Βιομηχανίας όλης της χώρας.Εργατοτεχνιτών Οινοπνευματοποιίας όλης της χώρας.Εργατοτεχνιτών Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παραγωγής ζωοτροφών και πτηνοτροφών όλης της χώρας.
Εργατοτεχνιτών Ζυμών Αρτοποιίας και Αμύλου, Αμυλοσακχάρου, Φρουκτολίνης, όλης της χώρας. Εργατοτεχνιτών Σπορελαιουργίας, Πυρηνελαιουργίας, Σαπωνοποιίας όλης της χώρας.
περισσότερα.....

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΟΕΧΒΕ
Απαντώντας στο ανωτέρω σχετικό σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα
Το Σ.ΕΠ.Ε είναι ένας κατ΄εξοχήν ελεγκτικός μηχανισμός με κύριο έργο τον έλεγχο
εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, η οποία εξασφαλίζεται με την συχνή παρουσία
των Επιθεωρητών Εργασίας στους χώρους εργασίας.
περισσότερα.....

ΑΦΟΙ ΚΑΡΙΠΙΔΗ (ΑΠ 578/150110)
Κατόπιν των δύο συναντήσεων στο Υπουργείο Εργασίας και την παρότρυνση
του Γενικού Γραμματέα, με δική μας πρωτοβουλία - μετά από οχλήσεις μας και
μεσολάβηση της Διευθύντριας του Υπουργείου κας Ζερβού - συναντηθήκαμε στα
γραφεία της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους της εταιρείας "ΑΦΟΙ Γ. ΚΑΡΙΠΙΔΗ
Α.Β.Ε.Ε.".
περισσότερα.....

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΝΕΕΣ ΣΣΕ (ΑΠ 579/ 220110)
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα στις χημικές βιομηχανίες που εκπροσωπούμε,
οξύνονται ολοένα και περισσότερο, με σημαντικότερο εξ αυτών τη μείωση προσωπικού.Πολλές επιχειρήσεις των κλάδων μας έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού είτε με οικειοθελείςαποχωρήσεις, δίνοντας κάποια κίνητρα στους εργαζομένους, είτε με τον κλασικό τρόποτης απόλυσης.
περισσότερα.....