ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΕΣΠΑ.

Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα 12 Νοέμβριου 2018 16:10

12/11/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων της υπ’ αριθμ. πρωτ. 664/13-09-2018  Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (δες την αναλυτική ανακοίνωση εδώ)

Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018  16:15

16/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων της υπ’ αριθμ. πρωτ. 664/13-09-2018  Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (δες την αναλυτική ανακοίνωση εδώ )

 

ΑΘΗΝΑ 16/09/2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ στο πλαίσιο του Υποέργου 1 της  Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία» MIS 5002920

Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) στο πλαίσιο της Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στη χημική βιομηχανία», με Κωδ. ΟΠΣ 5002920, που υλοποιείται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5920/760/A3-14/11/2017 Απόφαση Ένταξης της Πράξης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) , έχοντας υπόψη την από 11-09-2018 Απόφαση του Δ.Σ. απευθύνει Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέρον για την επιλογή Συνεργατών για την υλοποίηση του Υποέργου 1«Διαχείριση, παρακολούθηση και δημοσιότητα του έργου»..

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων  μέχρι και τη Τρίτη 02/10/2018 και ώρα 14:00 στην διεύθυνση: ΟΕΧΒΕ, Ιουλιανού 28, 10434 Αθήνα, 1ος όροφος 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ : ΈΝΤΥΠΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ : ΈΝΤΥΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:  ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

«Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία»

 Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (Ο.Ε.Χ.Β.Ε.) έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στη χημική βιομηχανία» και MIS 5002920, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

περισσότερα.............................

plaisio 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΣ

 

ΔΙΟΙΚΗΣΗ  O.E.X.B.E

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        :   ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ       6944358564


ΑΝΑΠΛ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ          :    ΞΟΥΡΑΦΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       6977229847


ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           :    ΚΑΤΣΙΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ          6945695205


ΑΝ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ     :    ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ        6974453175


ΤΑΜΙΑΣ                              :    ΓΙΑΣΗΡΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   6937277466


ΜΕΛΗ                                 :    ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ   6977206926


                                                ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ     6972690916


                                                ΔΡΕΤΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             6978311693


                                                ΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                 6972284850


                                                ΜΠΟΥΡΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ       6957834552


                                                ΠΑΠΑΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤ.         6977629042

Επερωτήσεις - Διευκρινίσεις

ΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ Βουλευτής β' Αθηνών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Eθνικής Άμυνας        Αθήνα 20 Ιανουαρίου 2017    

Θέμα: «Απαξίωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) με την παραχώρηση τηςκαταστροφής παλαιών πυρομαχικών σε ιδιώτη»

Παρά τις αρχικές εξαγγελίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εξυγίανση των ΕΑΣ,η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική καθώς οδηγούνται σταδιακά σε μαρασμόκαι πλήρη απαξίωση.

περισσότερα................

 

 

Σωματεία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»

ΠΡΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                       Τρίτη 3/4/2018            

ΥΠΟΥΡΓΟ κα. ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ            

ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ

Κύριε Γενικέ Γραμματέα , Στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  23/3/2018 στο Υπουργείο με πρωτοβουλία σας, μετά και από την καταγγελία του σωματείου μας για την απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο παραγωγής και το κλείδωμα του εργοστασίου  , ο εργοδότης – όπως και σεις διαπιστώσατε - συνεχίζει να κρατάει μια ακραία και εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους που έχουν απομείνει στην επιχείρηση.

περισσότερα...................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ          Πέμπτη 22/3/2018  

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Εταιρείας ΣΚΟΤ κ. Διονύσης Κεραμίδας τον οποίο  βαραίνουν όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία της Εταιρείας, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, στέλνει με μαθηματική ακρίβεια την οικογενειακή επιχείρηση στην καταστροφή .  Προτεραιότητα του πρώτα και πάνω από όλα είναι να απαλλαγεί οριστικά από όλο το προσωπικό της Επιχείρησης  που είναι ΜΕΛΗ στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ με όποιο κόστος για τον ίδιο και την επιχείρηση.

περισσότερα.............

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΧΗΜΙΚΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ  ΣΥΝΑΦΩΝ  ΚΛΑΔΩΝ  ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ  «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ   ΜΕΛΗ   ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ         Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στους κλάδους της Χημικής Βιομηχανίας.      Καλείστε μαζικά να πλαισιώσετε το Σωματείο μας.  Διανύουμε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το σύνολο του ελληνικού λαού αλλά κυρίως για τον κόσμο της εργασίας!!!     Μετά από 8 χρόνια μνημονιακών δεσμεύσεων και απαιτήσεων όλα τα εργασιακά δικαιώματα που χρειάστηκαν δεκαετίες δράσεων και αγώνων για να κτιστούν έχουν εξαφανιστεί.

περισσότερα.........................................

ΣΩΜΑΤΕΙΑ & ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ           Δευτέρα, 22 Γενάρη 2018

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !!!

Την Τετάρτη 17 Γενάρη 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Σωματείων και του Συμβουλίου των εργαζομένων στα Ε.Α.Σ. με  θέματα συζήτησης :  • Πορεία της Εταιρείας (οικονομική κατάσταση – παραγγελίες – προοπτική της Εταιρείας). • Υπογραφή και υλοποίηση της Σ.Σ.Ε. αν και έχει υπάρξει συλλογική διαπραγμάτευση και συμφωνία με την Διοίκηση. • Χορήγηση Ανθυγιεινού Επιδόματος, (αν και είμαστε εργαζόμενοι σε μια βάρια βιομηχανία παράγωγης Πυρομαχικών και Οπλικών Συστημάτων, μέσα σε χώρους Εκρηκτικών – Χημικών – Μηχανουργικών κατεργασιών με Ανθυγιεινές συνθήκες).

περισσότερα.........................

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     ΣΤΟ    ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ    ΣΤΙΣ   ΑΠΟΘΗΚΕΣ    ΤΩΝ    ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

ΠΡΟΣ :   ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ            ΕΛΕΥΣΙΝΑ  16/05/2017

                   Με το παρόν έγγραφό μας ζητάμε άμεσα να συγκαλέσετε τριμερή συνάντηση με την Εταιρεία στην οποία εργαζόμαστε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ.     Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Ε.Α.Σ. Ελευσίνας με μονομερή απόφαση της Διοίκησης της Εταιρείας, χωρίς ποτέ να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ του Σωματείου και της Διοίκησης της Εταιρείας μετατέθηκαν και μετακινιόντουσαν στο Λαύριο σε καθημερινή βάση για να μεταφέρουν την τεχνογνωσία στους εκεί εργαζόμενους.

περισσότερα....................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

Προς:   -   Υπουργό Οικονομίας κ. Τσακαλώτο             Ελευσίνα  15 / 5 / 2017             

            - Αν. Υπουργό Εθνικής  Άμυνας κ. Βίτσα

ΜΕ  ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ  ΣΤΑ  ΕΛΠΕ  ΤΑ  ΕΑΣ  ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ -  ΠΡΩΗΝ  ΠΥΡΚΑΛ 

Κύριοι Υπουργοί,  Σήμερα 15/05/2017 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Σωματείου μας με θέμα την πώληση του εργοστασίου της Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ. Από μια ανάγνωση του συμβολαίου διαπιστώσαμε ότι η πώληση του εργοστασίου, όσο κι αν διατείνεστε ότι σώζει την εταιρεία, δεν είναι τίποτε άλλο από μια χαριστική πράξη παραχώρησης δημόσιας περιουσίας προς τα ΕΛΠΕ.

περισσότερα..............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Π.Ο.Ε    07/04/17

περισσότερα.............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ      14/3/17

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΚΟΤ

Με συνέχιση των απολύσεων και με εκ περιτροπής εργασία η εργοδοσία της εταιρείας ΣΚΟΤ συνεχίζει το έργο εξαθλίωσης των εργαζομένων της.

περισσότερα.............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Γ.Σ.Σ.Ε          27/01/17

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΑΣ- ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΕ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη Διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η οποία μετά τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τώρα μηνύει και 14 εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και των συνδικαλιστικών τους στελεχών συνεχίζοντας την επιχείρηση εκφοβισμού

περισσότερα.....................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         23.01.2017

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν δυναμικά στην πολιτική διάλυση της εταιρείας. Η στασιμότητα, η αδράνεια, ο οικονομικός μαρασμός μόνο αισιόδοξα μηνύματα δεν είναι.

περισσότερα.................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     ΣΤΟ    ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ    ΣΤΙΣ   ΑΠΟΘΗΚΕΣ    ΤΩΝ    ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

  ΕΛΕΥΣΙΝΑ 19/12/2016  

ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ     ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ   ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ                ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  

Το Σωματείο μας αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 και ωρα 11:00 π.μ. στον χώρο του εργοστασίου της Ελευσίνας, σχετικά με την απόφαση της Διοίκησης των Ε.Α.Σ. να προχωρήσει στην πώληση του εργοστασίου στα Ε.Λ.Π.Ε. με προσυνεννοημένο τίμημα χωρίς την ύπαρξη κανενός διαγωνισμού.

περισσότερα.........................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ                                                           

  Ελευσίνα, 13/12/2016

Προς; Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΑΣ ΑΕΒΕ  Μέλη Διοικητικού συμβουλίου ΕΑΣ ΑΕΒΕ   

Κύριοι, Στις 12:00 σήμερα συνεδριάζει το Δ.Σ. των ΕΑΣ και μέσα στην εισήγηση υπάρχει σαν θέμα η πώληση του οικοπέδου της Ελευσίνας στα ΕΛΠΕ. Πιστεύαμε ότι με την παρέμβαση των δύο εργαζομένων της Ελευσίνας ως μικρομετόχων στην Γενική συνέλευση που προηγήθηκε ότι θα σας ήταν απολύτως κατανοητό πως δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτήν την πώληση για τους εξής λόγους.

περισσότερα............................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     ΣΤΟ    ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ    ΣΤΙΣ   ΑΠΟΘΗΚΕΣ    ΤΩΝ    ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 05/12/2016

ΠΡΟΣ: ΔΕΥΘ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΑΣ Κο ΧΡΗΣΤΙΔΗ          ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΕΠΕ Κο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Το Σωματείο μας αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2016 σε τρίωρη (3) στάση εργασίας από 08:00 έως 11:00πμ. με εξουσιοδότηση για συνέχιση των κινητοποιήσεων για όσο χρειαστεί.

περισσότερα......................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ     ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ     ΣΤΟ    ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ    ΣΤΙΣ   ΑΠΟΘΗΚΕΣ    ΤΩΝ    ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ 25.11.2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ Κο ΒΙΤΣΑ

Κύριε Υπουργέ, Η τελευταία μας ελπίδα ότι θα διασωθούν τα Ε.Α.Σ. έσβησε χθες με την τοποθέτηση σας στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής. Χωρίς κανένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και με ευχολόγια, τα προβλήματα μάλλον πληθαίνουν παρά λύνονται.

περισσότερα........................

ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ)

Παρασκευή  16 Σεπτέμβρη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ Ε.Α.Σ.

Σε κοινή σύσκεψη προχώρησαν, τη Πέμπτη 15.09.2016, τα Σωματεία των εργαζομένων των Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ) στα Κεντρικά της εταιρείας στον Υμηττό. Στη σύσκεψη ήταν κοινή η διαπίστωση για τον επικίνδυνο δρόμο που οδεύει η εταιρεία από τη πολιτική της Κυβέρνησης, δυστυχώς οι υποσχέσεις της για αναπτυξιακή πορεία των ΕΑΣ έμειναν μόνο στα λόγια και τίποτα παραπάνω.

περισσότερα..................

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Υμηττός,  01 Αυγούστου 2016

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου μας και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) ΥΜΗΤΤΟΥ, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι μας στα Λιπάσματα Καβάλας

περισσότερα............

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το σωματείο εργαζομένων ΣΚΟΤ βρίσκεται σε απεργία από την Τετάρτη 13/1/2016 (24ωρη προειδοποιητική) και από την Πέμπτη 14/1/2016 (24ωρες επαναλαμβανόμενες). Αίτημά  μας συνεχίζει να είναι η επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας, αφενός γιατί η απόλυσή του έγινε χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με το Σωματείο, και αφετέρου γιατί στηρίχτηκε αποκλειστικά στην μαρτυρία της επόπτριας, πρώην Γ.Γ. του σωματείου , η οποία μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σωματείο για προσωπικό της όφελος, δεν δίστασε ούτε στιγμή να απευθυνθεί στον εργοδότη, ο οποίος την προβίβασε, λόγω των δυνατοτήτων της, στην συγκεκριμένη θέση ως … επόπτρια .

 

περισσότερα................

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «SKOT AE»

 Ανακοίνωση-  Δελτίο Τύπου      Πέμπτη 14/1/2016
Η Διοίκηση της Εταιρείας ΣΚΟΤ άνοιξε ξανά πόλεμο με τους εργαζόμενους ! Τώρα θα ειπωθούν αλήθειες !
Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 η διοίκηση της Εταιρείας απέλυσε εργαζόμενο συνάδελφο μας ο οποίος όλως τυχαίως ήταν μέλος του Σωματείου μας . Συνεχίζοντας να έχει επιλεκτική μνήμη όσον αφορά την εκπροσώπηση των εργαζομένων ,  ξέχασε να ενημερώσει το σωματείο -όπως όφειλε-  και να διαβουλευτεί μαζί του  πριν προβεί στην απόλυση του  εργαζόμενου. Αντίθετα κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων φέρνοντάς τους προ τετελεσμένου γεγονότος .
περισσότερα................

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Δένδια      Αθήνα 01.12.2014                       
 Κύριε Υπουργέ
Οι απολυμένοι από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στις 21/11/2014 στα γραφεία του Σωματείου «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», στο οποίο ανήκουμε, εκλέξαμε ομόφωνα Επιτροπή  Απολυμένων η οποία θα μας εκπροσωπεί στη προσπάθεια μας να επανέλθουμε στην εργασία που εργαστήκαμε για πολλά χρόνια. 
 περισσότερα..............                                   

ΠΡΟΣ: Πολιτικά κόμματα    Αθήνα 01.12.2014
Οι απολυμένοι από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στις 21/11/2014 στα γραφεία του Σωματείου «Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», στο οποίο ανήκουμε, εκλέξαμε ομόφωνα Επιτροπή  Απολυμένων η οποία θα μας εκπροσωπεί στη προσπάθεια μας να επανέλθουμε στην εργασία που εργαστήκαμε για πολλά χρόνια.
περισσότερα..............

Α Ι Τ Η Σ Η  Ε Γ Γ Ρ Α Φ Η Σ
περισσότερα.............

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ομοσπονδία μας ανέλαβε πρωτοβουλία να δημιουργήσει δύο Α’βάθμια κλαδικά σωματεία, αμιγώς της Βαριάς και Ανθυγιεινής Βιομηχανίας. Ένα πανελλήνιο «Η Συσπείρωση» με έδρα την Αθήνα και ένα Δυτικής Αττικής «Η Ενότητα» με έδρα την Ελευσίνα   
περισσότερα.............

Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο
Των αρχαιρεσιών της 31ης Οκτωβρίου 2009
  περισσότερα.............

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  21/5/2010
Συναδέλφισσες, -οι,
Η Διοίκηση του Σωματείου μας αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην 4ωρη στάση εργασίας καθώς και την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, που έχουν προκηρύξει όλα τα Σωματεία των Ε.Α.Σ., και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 /5 /2010 και ώρα 12.00 π.μ , στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
  περισσότερα.............

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΑΡΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ « Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ »
  περισσότερα.............

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9/4/2014
 Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Τέσσερα χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις Παπανδρέου-Παπαδήμα-Σαμαρά- Βενιζέλου αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ώστε να μην μείνει κανένα εργασιακό δικαίωμα στους Έλληνες εργαζόμενους. Πραγματικά, κατακτήσεις που χρειάστηκαν γενιές
περισσότερα.............

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   17.9.2012
Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,
Όπως ήδη γνωρίζετε εφαρμόζεται στην εταιρεία μας ο επαίσχυντος νόμος 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο. Ο νόμος αυτός μειώνει τους μισθούς όλων τωνεργαζομένων και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την επιβίωση των οικογενειών μας σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις πληρωμών, με το ληστρικό φορολογικό σύστημα και με τα χαράτσια του μνημονίου. Ο τρόπος εφαρμογής του από τις υπηρεσίες της εταιρείας είναι απαράδεκτος,
περισσότερα.............

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη για ανανέωση
περισσότερα.............

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ

Κυρίες - κύριοι της διοίκησης,  σχετικά με την 20/3/15 απαντητική επιστολή σας:                    1. Χρειάστηκαν τρείς εβδομάδες και τρία συνδικαλιστικά όργανα, για να πάρουμε απαντήσεις οι οποίες αποδεικνύουν ότι εντέχνως αποφεύγετε την ενημέρωση για σοβαρά ζητήματα,αλλά και την αδιαφορία σας, αν μη τι άλλο, για βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

περισσότερα...............

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ                ΘΕΜΑ :Στην προγραμματισμένη από τις 11/3/15 έκτακτη γενική συνέλευση του σωματείου για την Παρασκευή 13/3/15, ζητήσαμε εγγράφως από την διοίκηση: α)την παρουσία της HR manager της εταιρείας, προκειμένου να ενημερώσει η ίδια τους εργαζόμενους της επιχείρησης για σοβαρά και επείγοντα θέματα

περισσότερα........                                                                      

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες της διοίκησης της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε. για την στάση της, ενώ εκκρεμούσε συνάντηση όπως είχε ζητήσει το Σωματείο με έγγραφό του για την Δευτέρα 16-3-2015, εκείνοι θεώρησαν σκόπιμο, αντί να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχιστεί η συζήτηση για την υπογραφή της Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε

περισσότερα........

ΘΕΜΑ : ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΚΑΒΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΜΟΝ . ΕΠΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE ΑΒΕΕ
περισσότερα.............

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   SKOT  Α.Ε.
ΘΕΜΑ : ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ   ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
  Σας ενημερώνουμε ότι  στη Γενική  Συνέλευση  του εργοστασιακού  Σωματείου μας 11/10/2014 και ώρα 17.00,  που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΔΑ,  αποφασίστηκε και   κηρύσσεται   πρόγραμμα   απεργιακών   κινητοποιήσεων  ξεκινώντας  με 48ωρη απεργία αρχής γενομένης την τετάρτη 15/10/2014 και ώρα 6:00 πμ.
περισσότερα..............

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΚΟ-ΜΟΡΝΟΣ     ΘΗΒΑ 11/06/2014
Κύριοι ,
Σας γνωστοποιούμε τα θέματα που τίθενται από την πλευρά μας προς συζητηση στο πλαίσιο της μηνιαίας μεταξύ μας συνάντησης που προβλέπει ο Νόμος 1264/82
Περισσότερα……

ΔΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Ανακοίνωση ‐ Ενημέρωση – Πρόταση
Συνάδελφοι-σες,
Η πιο συχνή έκφραση στα χείλη όλων στις μέρες μας είναι «Οικονομική Κρίση». Όλοι αυτήν φοβούνται, όλοι αυτήν επικαλούνται και όλοι αυτήν περιμένουν να περάσει. Κρίση την οποία δημιούργησαν οι καπιταλιστές μάζεψαν όλο το πλούτο
  περισσότερα.............

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι εργαζόμενοι του Παπουτσάνη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας, απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση να μην προχωρήσει η εταιρεία σε <<οικειοθελείς αποχωρήσεις >> και να ικανοποιήσει το διεκδικητικό
  περισσότερα.............

Εργασιακά & Ασφαλιστικά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                 21/5/2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ

 ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, με τις παρατηρήσεις της

Συνομοσπονδίας σχετικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

περισσότερα...........

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΑΕ ΣΤΗ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ                                                                      Κύριoι,                                                                                                                                                        Η Ομοσπονδία μας που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας με τους παρακάτω κλάδους : χημικής, ελαστικών, πλαστικών, απορρυπαντικών, λιπασμάτων, οινοπνευματοποιίας, ζωοτροφών – πτηνοτροφών, ζυμών αρτοποιίας, σπορελαιουργίας, πυρηνελαιουργίας, σαπωνοποιίας, αμύλου – αμυλοσακχάρου – φρουκτολίνης και ρητίνης, θεωρούμε ότι αποτελούν τους πλέον βεβαρημένους χώρους εργασίας και ουσιαστικά ταυτίζονται με τον όρο Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

περισσότερα...........

Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας

Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα

Φορέας Επαγγελματικού Κινδύνου

περισσότερα...........

Όλες οι αλλαγές για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ Mε ποιες προϋποθέσεις θεμελιώνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα στο IKA;
  περισσότερα.............

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ
Eρωτήσεις- Aπαντήσεις για το νέο ασφαλιστικό
Eρωτήσεις- Aπαντήσεις για τους αναγνωριζόμενους χρόνους (πλασματικά χρόνια)
Oλόκληρη η εγκύκλιος για τους αναγνωριζόμενους χρόνους (πλασματικά χρόνια)
Oλόκληρη η εγκύκλιος για την εφαρμογή
του νέου ασφαλιστικού νόμου N. 3863/2010
Oι αλλαγές στη διαδοχική ασφάλιση και στις συντάξεις χηρείας
  περισσότερα.............

ΘΕΜΑ : Γνωστοποίηση δημοσίευσης του ν. 3863/2010 και παροχή οδηγιών για την εφαρμογή του
 
περισσότερα.............

ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ
1) Της υπ’ αριθμ. Φ10221/οικ.26816/929 Απόφασης του κ. Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΕΚ τεύχος Β’ αρ. 2778/2-12-2011)
2) Κάθε άλλης συναφούς προγενέστερης ή μεταγενέστερης πράξεως ή παραλείψεως της Διοίκησης.
  περισσότερα.............

Θέμα
Αποσπάσματα ειδικού ενδιαφέροντος από το νόμο της δανειακής σύμβασης.
Οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στις παραγράφους 28 και 29, καθώς και το Κεφάλαιο 4 που ακολουθούν θεωρούνται ως πλήρεις κανόνες δικαίου άμεσης εφαρμογής.
Με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ρυθμίζεται κάθε αναγκαίο ζήτημα για την εφαρμογή τους.
  περισσότερα.............

ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ. ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

  περισσότερα.............